Kompany maakt stand van zaken op: "Hij is uniek, zoveel talent en lef aan de bal"
Johan Walckiers
Johan Walckiers
| 2 reacties

Vincent Kompany blikt tevreden terug op de voorbereiding

Kompany maakt stand van zaken op: "Hij is uniek, zoveel talent en lef aan de bal"
Foto: © photonews

Vincent Kompany begint morgen als basisspeler tegen KV Oostende. In de voorbereiding wisselde hij de twee petjes van manager en speler meestal af. Op de officiële app van Anderlecht geeft hij een stand van zaken.

De vele spelers maakten het wat moeilijker, maar Kompany toont zich tevreden. "Het is een aparte situatie, maar iedereen gedraagt zich voorbeeldig en we hebben alles gegeven. De voorbereiding is goed verlopen, met veel spelers die zich de nieuwe manier van spelen eigen moesten maken. Maar ik stel vast dat we in korte tijd enorm veel beter geworden zijn.”

Kompany is blij met zijn aanwinsten. Vooral Samir Nasri kreeg bloemetjes toegeworpen. "Hij is een unieke speler. Zoveel talent en lef aan de bal. Hij is altijd aanwezig", aldus de Rode Duivel.

Momenteel krijgt de oudste - buiten mezelf - de kapiteinsband

Kapitein gaat hij niet worden, dat onthulde Simon Davies al. “In de ploeg is besloten om de beslissing uit te stellen tot begin september. Leiders staan op in moeilijke momenten en in grote wedstrijden, dus we zullen de komende weken zien hoe alles gaat om dan een beslissing te nemen die hopelijk lang standhoudt."

"Tot dan zal het telkens de oudste speler op het veld, buiten mezelf, de aanvoerdersband krijgen.” Dat zou dan wel eens Nasri kunnen worden. Behalve als die nog niet klaar is, dan valt de beurt te eer aan Didillon (23).

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties