Genk-doelman Coucke voorbeeld dat uitleenbeurten werken, maar ook personal trainer heeft grote impact gehad

Genk-doelman Coucke voorbeeld dat uitleenbeurten werken, maar ook personal trainer heeft grote impact gehad
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Bij Genk hopen ze dat Gaëtan Coucke in de voetsporen van Thibaut Courtois gaat treden. Die was wel wat jonger (17) toen hij ineens de blessure van Laszlo Köteles moest gaan opvangen, maar Coucke is wat later rijp. De uitleenbeurt aan Lommel vorig seizoen deed hem wel deugd.

Roland Breugelmans, directeur jeugd bij Genk, raadt wel meer jongeren aan om eerst op lager niveau te gaan spelen. "Die uitleenbeurt aan Lommel is het zoveelste bewijs dat een seizoen elders een pluspunt is, als je speelkansen krijgt”, aldus Breugelmans in Het Nieuwsblad. “Gaëtan kreeg vorig seizoen in Lommel veel werk."

"Veertig wedstrijden onder druk in een niet zo makkelijke reeks: daar word je automatisch beter van. Hij heeft kunnen tonen dat hij uit het goede hout gesneden is. Hij trainde ook nog geregeld mee bij ons. Het meest opvallende is dat hij in Lommel body heeft gekweekt. Het jongetje is een kerel geworden.”

Daar heeft personal trainer Wouter Vandevenne ook wel iets mee te zien. "Wij willen krachttraining uit het hoekje van de bodybuilding halen. Ook atleten en voetballers moeten sterk zijn om overeind te blijven, en dat geldt zeker voor doelmannen. In die drie, vier jaar dat Gaëtan bij ons komt, is hij een gespierde kerel geworden. Hij heeft echt het postuur van een topkeeper."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties