Napoli schakelt versnelling hoger voor Lozano

Napoli schakelt versnelling hoger voor Lozano
Foto: © photonews

Napoli is al weken op zoek naar een nieuwe aanvallende kracht. Na het mislopen van enkele andere kandidaten, willen ze nu vol inzetten op de Mexicaan Hirving 'Chuckie' Lozano (24).

Het geflirt tussen Napoli en Hirving Lozano duurt nu al enkele weken. PSV, de huidige club van de Mexicaan, zegt zeker niet 'nee' tegen een transfer. Maar dan zal er een bedrag rond 40 miljoen euro op tafel moeten gelegd worden door de club van Dries Mertens.

De laatste dagen komt de transfer in een stroomverstelling en daar zijn verschillende redenen voor. Zo bleek James Rodriguez niet haalbaar voor Napoli. Voor Pépé werd dan weer 80 miljoen geboden aan OSC Lille... maar dat deed Arsenal ook, en de Ivoriaan verkoos deze week de Engelse club. 

Ook voor Hirving Lozano zelf wordt de transfer belangrijker. Door de uitschakeling van PSV tegen FC Basel zullen de Eindhovenaren niet deelnemen in de Champions League, wat een serieuze domper is voor de kwieke Mexicaan. Dat hij niet 100% goed in zijn vel zit, bleek nogmaals afgelopen dinsdag: toen hij door Mark Van Bommel naar de kant werd gehaald, maakte hij heel was misbaar naar de technische staf.

Hirving Lozano scoorde in twee seizoenen in de Eredivisie maar liefst 34 doelpunten. Hij zorgde ook voor 22 assists. Met zijn snelheid en rushes is hij een constante dreiging voor de Nederlandse defensies. In 35 interlands voor Mexico scoorde hij ook al negen keer.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties