Prono van de redactie: 2. Beerschot op weg naar nieuwe finale?

Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 15 reacties
Prono van de redactie: 2. Beerschot op weg naar nieuwe finale?
Foto: © photonews

Dit weekend start ook in 1B de competitie. Wij stellen de acht ploegen aan u voor. Vandaag: Beerschot.

Onder de nieuwe (en oude) roepnaam Beerschot hebben de troepen van Stijn Vreven een sterke voorbereiding afgewerkt, met haast alleen maar positive resultaten. Terwijl er toch tegen een paar straffe tegenstanders gespeeld werd. Meer nog dan die uitslagen hebben het lage aantal tegendoelpunten uit deze matchen - slechts eentje zowaar - en het opgediste voetbal een bemoedigend effect.

Eerst werden teams uit lagere reeksen als Kontich (0-7) en Duffel (2-0) opzij gezet. Er was een brilscore tegen Valenciennes. OFI Kreta en Panachaiki werden verslagen. Ook de Griekse topclub Panathinaikos ging met 2-1 voor de bijl. Nadien werden ook nog Rupel Boom en AZ Alkmaar geklopt met het kleinste verschil.

Viertal basisspelers vertrokken

Op transfervlak bewoog er wel redelijk wat bij Beerschot met vertrekkers als Jimmy De Jonghe, Jan Van Den Bergh, Tom Van Hyfte en Erwin Hoffer. Allemaal spelers die stuk voor stuk toch een rol speelden vorig seizoen. Bovendien werd Mohamed Messoudi uitgezwaaid en liep de uitleenbeurt van Dante Vanzeir ten einde. Dat laatste was eveneens het geval voor De Mets.

Juiste type spelers aangetrokken

Qua inkomende transfers heeft stamnummer 13 ook wel meerdere keren zijn slag thuis gehaald. De van Genk gehuurde Rubin Seigers toont voor zijn leeftijd al veel rust aan de bal. Raphael Holzhauser is een meer dan waardige vervanger voor Van Hyfte en heeft dan ook nog eens die haarfijne pass in de voeten. Voorin beschikte Beerschot nog niet over types als Ibara en Saint-Louis.

Andere nieuwkomers zijn Réda Halaimia, Sanusi en Vorovskiy. Als de mayonaise pakt, gaat Beerschot zeker opnieuw bovenaan meedoen in 1B. De Mannekes willen al te graag de voor hen bittere uitkomst van Operatie Propere Handen doorspoelen met sportief succes. Halen ze voor het derde jaar op rij de promotiefinale? Onze redactie ziet Beerschot in de reguliere competitie op een tweede plaats belanden.

Kan jij voorspellen hoe Beerschot het gaat doen in de competitie? Dan is er zeker een mooie prijs te winnen via BETFIRST!

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

1e klasse B

Nieuwste reacties