Operatie Propere Handen is nog steeds niet helemaal voorbij: Bekende spelersmakelaar wil schorsing aanvechten
Arjen T'Sjoen
| 4 reacties

Walter Mortelmans gaat zijn schorsing aanvechten

Operatie Propere Handen is nog steeds niet helemaal voorbij: Bekende spelersmakelaar wil schorsing aanvechten
Foto: © photonews

Spelersmakelaar Walter Mortelmans gaat zijn schorsing door het Belgisch Arbitragehof voor de Sport aanvechten. Hij zal dat doen bij de burgerlijke rechtbank van eerste aanleg in Brussel. Volgens Belga zal de procedure eerstdaags worden ingeleid. 

De advocaten van spelersmakelaar Mortelmans mikken op de vernietiging of minstens de schorsing van die beslissing. Ze ontkennen dat Mortelmans aan competitievervalsing heeft deelgenomen.

De advocaten menen voorts dat het BAS  geen enkele rechtsmacht heeft over hun cliënt omdat die  geen lid was van de KBVB. Verder zou de beslissing van het BAS 310 pagina's tellen, maar het maar 25 regels over Mortelmans gaan. 

Telefonisch contact met Steemans

Net voor het degradatieduel tussen KV Mechelen en Waasland-Beveren had Mortelmans telefonisch contact met de financieel directeur van KV Mechelen, Thierry Steemans. Uit telefoontaps bleek dat Steemans vroeg aan Mortelmans of Olivier Myny voluit zou spelen. Hij vroeg ook of Myny zich niet wat kon inhouden en Mortelmans beloofde met zijn speler te gaan praten.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

1e klasse B

Nieuwste reacties