Naar het voorbeeld van Philippe Lahm bij Anderlecht: "Verschillende positie bij balbezit en balverlies"
Bart Vandenbussche
Bart Vandenbussche
| 5 reacties

Sieben Dewaele is zowel verdediger als middenvelder bij Anderlecht

Naar het voorbeeld van Philippe Lahm bij Anderlecht: "Verschillende positie bij balbezit en balverlies"
Foto: © photonews

Je hebt bij Anderlecht spelers die puur op hun talent in de ploeg staan en dan heb je er die omwille van hun spelkwaliteiten én voetbalintelligentie geselecteerd worden. Tot die laatste categorie behoort Sieben Dewaele.

Dewaele heeft immers een bijzondere taak. Het maakt niet uit op welke vleugelbackpositie hij staat. "In balbezit ben ik middenvelder, bij balverlies ben ik verdediger", knikt hij. Dat is naar het voorbeeld van Philippe Lahm bij Bayern München. Die moest daar ook - onder Pep Guardiola - voor een overtal op het middenveld gaan zorgen.

Dewaele doet nu hetzelfde en doet dat naar verluidt tot grote tevredenheid van Vincent Kompany. Terwijl 'the chief' iedereen bijstuurt op het veld heeft hij met Dewaele het minste werk. Die speelt daar alsof hij het al zijn hele leven doet, met die bedenking dat hij pas zijn debuut in de A-ploeg gemaakt heeft.

Met Sandler en Kompany achter of naast hem heeft hij natuurlijk wel een zekere gerustheid dat eventuele fouten zullen worden opgelost. Maar Dewaele is met zijn passing één van de belangrijke spelers aan het worden. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties