Analyse Hollerbach, Storck : twee verschillende stijlen, hetzelfde resultaat

Dennis Rosiers
| 0 reacties
Hollerbach, Storck : twee verschillende stijlen, hetzelfde resultaat
Foto: © photonews

Moeskroen begon het reguliere seizoen zoals het vorig jaar afsloot: met veel puntengewin. Een andere gelijkenis is dat zowel vorig seizoen als nu een Duitse coach aan het roer is bij Les Hurlus. Maar daar stoppen de gelijkenissen...

Zeven op negen en een derde plaats in de Jupiler Pro League. Een opmerkelijk debuut voor Bernd Hollerbach bij Moeskroen. Nochtans hadden ze geen gemakkelijk programma om de competitie te starten: Sint-Truiden uit, Anderlecht thuis en AA Gent thuis.

Vorig jaar was het de Duitser Storck die in het tweede deel van de competitie mooie resultaten behaalde. Nu trekt de Duitser Hollerbach die lijn gewoon verder.

Dominant vs tegenaanval

Maar daar stopt de vergelijking. Storck was voorstander van offensief en dominant voetbal, met veel balbezit. Hollerbach legt voornamelijk de nadruk op de organisatie en speculeert op snelle tegenstoten.

Maar er zijn dan ook heel wat spelers vertrokken afgelopen seizoen. Storck kon vorig seizoen nog rekenen op Manuel Benson, Mbaye Leye, Selim Amallah, Mergim Vojvoda en Taiwo Awoniyi. 

En ondanks dit grote verloop van spelers, staat er toch een goed georganiseerd collectief op het veld bij Moeskroen. En met een sterke organisatie als basis zullen ze ook dit weekend weer proberen te stunten tegen Standard.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties