19-jarige De Keersmaecker zag ook waar het probleem van Beerschot lag: "We creëerden veel te weinig"
Johan Walckiers
Johan Walckiers vanuit Leuven
| 3 reacties

Brian De Keersmaecker kreeg zijn eerste basisplaats bij Beerschot in de reguliere competitie

19-jarige De Keersmaecker zag ook waar het probleem van Beerschot lag: "We creëerden veel te weinig"
Foto: © photonews

Geen leuke binnenkomer bij zijn eerste basisplaats in de reguliere competitie... Brian De Keersmaecker zag maar heel weinig bruikbare ballen op zijn flank. Het probleem van Beerschot samengevat: aanvallend was het nergens.

Balbezit voor het balbezit, geen voorwaartse bewegingen en te veel door het centrum. De flanken van Beerschot werden steevast overgeslagen. "We waren niet efficiënt genoeg", bevestigde het jonge jeugdproduct van de club. "We hebben niet genoeg weten creëren in balbezit."

Als je naar de cijfers zou kijken, zou het nochtans indrukwekkend zijn. 81 procent balbezit in het eerste kwartier en de hele wedstrijd door boven de 60 procent. "Maar we speelden tegen een laag blok. We vonden geen oplossingen. En in balverlies was ons druk zetten niet goed genoeg. We lieten ook te veel ruimte, onze restverdediging was niet echt top."

Voor de polyvalente De Keersmaecker werd het een frustrerende avond. "Tja, ik speel liever centraal, maar als de coach me op de flank zet, doe ik mijn taken."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

1e klasse B

Nieuwste reacties