Interview Vooruitblik Serie A - Inter Milaan: -Beter dan vorig seizoen? "Ja, om meerdere redenen"

Malik Hadrich
Malik Hadrich
| 1 reacties
Vooruitblik Serie A - Inter Milaan: -Beter dan vorig seizoen?  "Ja, om meerdere redenen"

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Parma en Juventus trappen dit weekend de nieuwe jaargang van de Serie A op gang. Wij gingen eens bij de Belgische supportersclubs van de grote teams polsen wat hun verwachtingen zijn. Vandaag is het aan Inter Milaan.

"Een echte Interista is optimistisch van nature. Het bewijs daarvan is dat de abonnementenverkoop elk jaar, zelfs zonder trofee, toeneemt. Wij zijn met voorsprong de vurigste supporters van Italië", verzekerde Emmanuel Di Santo ons met een glimlach. Di Santo is vicevoorzitter van Inter Club Charleroi.

Zal Inter Milaan straks hoger eindigen dan de vierde stek van vorig seizoen? "Ja, om verschillende redenen. Eerst en vooral: de huidige trainer (Conte, nvdr.) is beter dan de vorige (Spalletti, nvdr.). Daarnaast is de structuur van de club nog sterker en professioneler geworden. We staan ook al niet meer onder toezicht van UEFA, al moeten we de financial fair play regels wel blijven respecteren natuurlijk."

Conte

Wanneer we het over de nieuwe coach hebben, zit Di Santo met gemengde gevoelens. "Eerlijk gezegd is hij het genre van trainer dat Inter nodig heeft: een man van staal die zijn spelers kan motiveren en hen kan omvormen tot ware krijgers. Anderzijds vind ik het moeilijk om hem bij ons in de dug-out te zien staan, met zijn zwart-wit verleden en zijn naam die opdook in enkele sportieve schandalen. Dat gaat niet goed samen met het imago van de club." 

Di Santo ziet nog een positief gevolg van Conte als nieuwe manager. "Door hem hebben spelers weer zin om naar Inter te komen." Met Romalu Lukaku en Nicolo Barella als voornaamste voorbeelden. "Ze willen voor Inter spelen omdat we een grote club zijn, maar ook omdat Conte er is!"  

Ten slotte stelde de komst van Conte de Interista nog op een ander front gerust. "Het feit dat hij voor ons heeft gekozen, wil toch zeggen dat hij zeker is van het potentieel van Suning (de Chinese meerderheidsaandeelhouder, nvdr.) en van zijn project", besloot Di Santo.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties