VOORBESCHOUWING Serie A: "Ik zie Lukaku dit seizoen 20-25 keer scoren" en "Conte gaat in zijn eerste seizoen al oogsten"
Arjen T'Sjoen
| 6 reacties

Inter is samen met Napoli en Juventus de voornaamste titelkandidaat

VOORBESCHOUWING Serie A: "Ik zie Lukaku dit seizoen 20-25 keer scoren" en "Conte gaat in zijn eerste seizoen al oogsten"
Foto: © photonews

De Premier League, La Liga en uiteraard onze Jupiler Pro League zijn al even bezig en dit weekend komt daar de Serie A bij. We spraken met Italiaans voetbalkenner Wesley Victor Mak over het nieuwe seizoen. Hij is vast onderdeel van de voetbalpodcast Lo Stadio. In deel 2: Inter en AS Roma.

De laatste jaren is Inter bezig aan een heropbouw. De traditieclub deed vorig seizoen opnieuw mee aan de UEFA Champions League en is ook dit jaar geplaatst. Volgens Wesley Victor Mak is Antonio Conte een goede keuze: "Bij bijna al zijn clubs begon Antonio Conte uitstekend. Bij Juventus en Chelsea pakte hij in zijn eerste seizoen de titel en ook bij de Italiaanse nationale ploeg deed hij het uitstekend. Hij heeft de spelers gekregen die hij wou en ik verwacht een goed Inter dit seizoen."

Volgens onze analist zou de komst van Lukaku ook wel eens een schot in de roos kunnen zijn: "Volgens mij zal het de lange transfersoap waard geweest zijn. Lukaku heeft de kwaliteiten om in zijn eerste seizoen meteen 20-25 doelpunten te maken. Daarnaast deed het met Godin, Barella en Sensi nog enkele stevige aankopen."

"Ik verwacht door die stevige aankopen voor het eerst sinds lang opnieuw echt een strijd in de Serie A. Napoli is met de komst van Manolas sterker geworden, Juventus zal er opnieuw staan en ook Inter is dit seizoen absoluut niet te onderschatten."

Tot slot komt ook nog AS Roma aan de beurt. De Romeinen moesten jarenlang het gat tussen Juventus en de andere Italiaanse clubs opvullen, maar hadden het vorig seizoen lang moeilijk. De nieuwe coach Fonseca slaat een nieuwe weg in: "Met Fonseca heelt Roma de succescoach van Shakhtar Donetsk binnen. Het team is bijzonder jong en mist wat een ervaren leider. Echt ervaren spelers werden er wederom niet gehaald, maar Gianluca Mancini van Atalanta kochten ze er wel eentje om in de gaten te houden."

Met het vertrek van Daniele De Rossi zag Roma een belangrijk deel van hun identiteit vertrekken: "Hij was jarenlang het uithangbord, de vlaggendrager van de club. Met de jonge Pellegrini en de nieuwe aanvoerder Florenzi lopen er nog wel twee echte Romeinen rond. Het zal wel nog eventjes duren voor er bij AS Roma weer een speler met die status zal rondlopen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties