Fernando 'El Niño' Torres geeft er op 35-jarige leeftijd de brui aan: een overzicht van zijn rijkgevulde carrière
Clint Vens
| 0 reacties

Fernando Torres heeft zijn voetbalpensioen ingezet

Fernando 'El Niño' Torres geeft er op 35-jarige leeftijd de brui aan: een overzicht van zijn rijkgevulde carrière
Foto: © photonews

Fernando Torres heeft deze donderdag zijn laatste match met Sagan Tosu afgewerkt. De Spaanse aanvaller zet zijn voetbalpensioen in op 35-jarige leeftijd en drukte zijn stempel op het Spaanse voetbal. Een terugblik op zijn rijkgevulde carrière.

Eerst Atlético Madrid, dan Engeland veroveren

Fernando Torres heeft het merendeel van zijn opleiding bij Atlético Madrid genoten. Op amper 17-jarige leeftijd maakte hij zijn debuut voor 'Los Colchoneros'. Torres bewees al snel zijn kwaliteiten als goalgetter en werd één van de jongste aanvoerders uit de geschiedenis van de club. 

Met 91 doelpunten uit 244 matchen kon de spits rekenen op interesse uit Liverpool. 'The Reds' haalden hem dan ook in 2007 binnen voor 36 miljoen euro, een absoluut record in die tijd. 

Zijn periode bij Liverpool werd een regelrecht succes, al kon de aanvaller nooit een prijs in de wacht slepen met de Engelse topclub. Torres werd in Liverpool één van de beste aanvallers van de planeet. 2008 werd zijn jaar: derde plaats op de verkiezing van de Gouden Bal en Europees kampioen met Spanje. In 2010 deed hij dat laatste kunststukje nog eens losjes over.

Ontgoochelende periode bij Chelsea

In januari 2011, na maar liefst 81 doelpunten in 142 matchen bij Liverpool, plukte Chelsea hem weg voor maar liefst 58 miljoen euro. Bij 'The Blues' vond de aanvaller echter nooit zijn grote vorm van bij Atlético Madrid en Liverpool terug.

Wel won hij met Chelsea de Champions League, de Europa League en de Premier League. Twee jaar en 45 goals in 172 matchen later, trok hij naar AC Milan. Torres kon echter nooit aarden in Italië en speelde slechts 10 matchen in de Laars. 

Rentree door de grote poort, afsluiten in Azië

In 2015 maakte Torres zijn grote terugkeer naar jeugdliefde Atlético Madrid. De blonde spits lukte in drie jaar tijd nog 38 doelpunten in 160 wedstrijden, maar was vooral met zijn ervaring van goudwaarde voor 'Los Rojiblancos.'

Torres eindigde zijn carrière in Japan bij Sagan Tosu, waar hij vorig jaar een contract tekende. 'El Nino' kende een rijkgevulde carrière, vol met persoonlijke en collectieve trofeeën, maar dwong ook altijd respect af van zijn tegenstanders en medespelers. We kunnen enkel onze hoed afdoen voor dergelijke carrière: chapeau!

 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties