Brys en Dury blikken terug op STVV - Zulte Waregem: "Fenomenaal om vast te stellen" en "Niet het verhoopte resultaat"
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout vanuit Sint-Truiden
| 6 reacties

Marc Brys en Francky Dury hadden allebei op meer gehoopt

Brys en Dury blikken terug op STVV - Zulte Waregem: "Fenomenaal om vast te stellen" en "Niet het verhoopte resultaat"
Foto: © photonews

Marc Brys moest het zaterdagavond zonder overwinning stellen, net als zijn collega Francky Dury. De ene coach was wel tevreden over het geleverde spel van zijn team, de andere werd ook dat vlak niet bepaald vrolijk. Aan het eind van het verhaal zijn hun ploegen wel een puntje rijker.

Marc Brys zag een STVV met een groot hart. "We zijn gretig aan de wedstrijd begonnen. Er waren momenten van dreiging, zonder grote honderd procent-kansen. We hebben heel veel energie verbruikt. Een groep die niet compleet was, is er vol voor gegaan."

Over het resultaat kan ik niet tevreden zijn 

Gezien het overwicht dat er toch wel was in het grootste deel van de wedstrijd, was het een zure uitslag voor de coach van de Truienaars. "Het is zonde als je heel dominant bent en die wedstrijd niet naar je toe kunt trekken. Over het resultaat kan ik niet tevreden zijn. Ik ben wel fier dat een gehavende groep dankzij zijn hechtheid een dergelijke prestatie kan afleveren."

Brys koestert echt wel de overgave die zijn jongens aan de dag wisten te leggen. Ook de supporters konden dat wel smaken. "De spelers die negentig minuten speelden, komen van zodanig ver...  Het is fenomenaal om dat vast te stellen. Dat is alleen maar winst voor STVV."

Francky Dury deelde grotendeels zijn analyse. "Zij hadden het betere van het spel in de eerste helft. In de tweede helft stonden we beter, maar we hebben niet ons voetbal kunnen brengen. We zijn op een tegenstander gebotst die het niet toe liet."

We hebben te veel in het duel gespeeld - Francky Dury

Dury ging nog wat dieper in op de mogelijke oorzaken waarom Essevee minder fluks voor de dag kwam. "Er was vooral te weinig beweging en we hebben te veel in het duel gespeeld. We stonden heel vaak met het gezicht naar ons eigen doel en dan kan je geen verticale combinaties maken." Het gevolg was een brilscore. "Het is niet het verhoopte resultaat, maar uiteindelijk moeten we tevreden zijn."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties