Saelemaekers heeft de les van Kompany begrepen: "Of ze me nog gaan verkopen? Dat beslis ik niet"

Saelemaekers heeft de les van Kompany begrepen: "Of ze me nog gaan verkopen? Dat beslis ik niet"
Foto: © photonews

Een hartje richting publiek, een hand voor de ogen voor zichzelf... Vooral dat laatste gebaar was opmerkelijk. Alexis Saelemaekers weet dat hij de reden voor zijn niet-spelen vooral bij zichzelf moest zoeken. "Maar ik heb het mijn familie wel niet makkelijk gemaakt."

Saelemaekers is immers niet de makkelijkste als hij niet speelt. Niet voor zijn familie, maar ook niet binnen de club. Dat was de les die hij moest leren: vechten voor zijn plaats. De laatste weken deed hij dat ook en werd hij er ook voor beloond. In ieder geval zijn ze niet meer van plan hem te verpatsen vandaag.

"Dat weet ik niet, dat zijn dingen die door anderen beslist worden", aldus Saelemaekers. "Maar ik zal de kleuren van Anderlecht voluit verdedigen zolang ik hier ben. Als je de jeugd ziet die vandaag op het veld stond, dan weet je dat Anderlecht een grote toekomst heeft. We gaan nog iedereen aankunnen."

Zijn goal was een bevrijding voor 'zijn club'. Drie punten waren meer dan welkom. "Ik maakte een hartje voor mijn mama, die had gezegd dat ik mijn eerste goal ging scoren. Ik heb het hen de laatste weken ook niet makkelijk gemaakt omdat ik niet speelde. Mijn vader, moeder en broer moesten het ontgelden, maar dit maakt veel goed."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties