De transferrapporten van de 'kleinere clubs': KV Mechelen, KV Oostende en Zulte Waregem - Outsiders voor play-off 1

Hannes Van Gael
Hannes Van Gael
| 11 reacties
De transferrapporten van de 'kleinere clubs': KV Mechelen, KV Oostende en Zulte Waregem - Outsiders voor play-off 1

De transferzomer zit erop. Alle Belgische topclubs deden stuk voor stuk enkele interessante transfers, zowel inkomend als uitgaand. Maar zijn ze nu sterker of zwakker geworden? Wij maakten het rapport op. Bij Mechelen, Oostende en Zulte Waregem valt de balans positief uit.

KV Mechelen - kleine kern gericht versterkt

De Maneblussers hebben de ervaren kern die vorig seizoen de promotie naar 1A afdwong grotendeels kunnen samenhouden. De Witte, Matthys, Mera en Verrips zijn de belangrijkste vertrekkers en zij zijn stuk voor stuk vervangen met vergelijkbare types.

Vanzeir heeft meer snelheid dan Matthys, Vanlerberghe en Bateau kunnen op de posities van Mera en De Witte worden uitgespeeld en Thoelen krijgt een kans om zich op het hoogste niveau te bewijzen, na meermaals doublure te zijn geweest. Hairemans voegt met zijn traptechniek en vista ook iets toe aan de groep het is aan de jonge rechtsachter Kaboré om ons te verrassen.

De kern is ietwat aan de kleine kant, dus blessures kunnen zwaar doorwegen voor Wouter Vrancken en de zijnen. Anderzijds is er wel geen beker- of Europees voetbal waar de bekerwinnaar van 2019 rekening mee moet houden. KV Mechelen kan, terend op het enthousiasme van een, sportief gezien, absoluut boerenjaar, een lastige klant worden voor de grote 6.

KV Oostende - ervaring prioriteit

De Kustboys waren aan hun tweede bestuursploeg toe na het vertrek van Marc Coucke en nog steeds moet er flink worden bespaard. Vargas, Neto en Skulason is een drietal dat gepokt en gemazeld is in onze competitie en dat transfervrij werd aangetrokken. Voor Sylla geldt hetzelfde, alleen wordt hij gehuurd.

Tel daar dan nog eens het jeugdig enthousiasme van Manchester City-huurling Palaversa bij en je pompt meteen wat leven in een ploeg die vorig jaar soms weken aan een stuk futloos acteerde.

Het gebrek aan balvastheid lijkt opgelost en een deel van de jongens die vorig jaar niet konden overtuigen werd van de hand gedaan (of hun huurcontract werd niet verlengd). Ingebrigtsen heeft duidelijk iets neergezet en dit Oostende is zeker kandidaat om in de linker tabelhelft te eindigen.

Zulte Waregem - Tegengoals vermijden en goals vervangen

Essevee stond tijdens de zomerstop voor twee moeilijke opgaven. Ten eerste moest het dodelijke duo Harbaoui-Bongonda vervangen worden en ten tweede moest er iets gedaan worden aan het grote aantal tegendoelpunten.

Het eerste probleem werd opgelost door een horde aanvallende spelers: Oberlin, Larin, Berahino, Bruno en Zarandia. De plaatsjes zijn erg duur geworden, al moeten de automatismen er nog ingeslepen worden. Drie matchen op zes zonder gemaakte goals, daarmee ben je geen outsider voor play-off 1.

Daartegenover staan wel even veel matchen zonder tegendoelpunt. De buffer voor de verdediging is nieuw en effectief. De aankoopoptie op Seck werd gelicht en de komst van Govea was toch ook een kleine stunt. En dan hebben we het nog niet gehad over de 'Benjamin Button van het Belgische voetbal', Olivier Deschacht. Als hij zo blijft voortdoen twijfelen we er niet aan dat hij nog tot zijn veertigste zal doorgaan.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties