Goens: "Davies is pratende handpop naast Kompany"
Nico Wieme
| 71 reacties

Ontluisterende nederlaag van Anderlecht blijft nazinderen

Goens: "Davies is pratende handpop naast Kompany"

Eric Goens heeft met plezier naar zijn Club Brugge zitten kijken. De programmamaker voelde wel een vreemde beleving in het stadion. "Op een bepaald moment waren mensen aan het lachen van miserie."

Anderlecht kreeg in Jan Breydel geen voet aan de grond en dat was ook Eric Goens niet ontgaan. “Ik heb nog nooit zo een onevenwichtige match tussen Club en Anderlecht gezien. Tussen minuut 25 en 35 is paars-wit niet één keer over de middenlijn geweest. Toch raar dat een jonge ploeg zo vroeg in de match al op zijn tandvlees zit. Wat hebben die mannen tijdens de voorbereiding van zes weken dan gedaan?” 

Goens begrijpt bepaalde keuzes bij Anderlecht niet. “Dit is geen proces meer. Je ziet vandaag twee kapiteins in de tribune zitten en zij die wekenlang in de tribune hebben gezeten, Alexis Saelemaekers en Adrien Trebel, staan plots in de ploeg. Bij een proces vermoed je dat er een soort organische groei en evolutie is, maar het is elke week iets anders”, aldus Goens bij Sports Late Night.

Over de wisselwerking tussen Vincent Kompany en Simon Davies heeft de Club Bruggefan evenmin een goed woord over. “Davies is lachwekkend. Iedere week orakelt hij hetzelfde discours. Anderlecht heeft naast Kompany een pratende handpop gezet. Kompany en Anderlecht zouden zichzelf een veel grotere dienst bewijzen door iemand op de bank te zetten die weet hoe het spelletje in elkaar steekt.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties