Vandenbempt: "Comical Ali bij Anderlecht"

Nico Wieme
| 44 reacties
Vandenbempt: "Comical Ali bij Anderlecht"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Alexis Saelemaekers en Derrick Luckassen vonden het verschil tussen Anderlecht en Club Brugge niet zo groot. Enkel de agressie ontbrak bij paars-wit. Deze woorden slaan Peter Vandenbempt met verstomming. "Dit kan je toch niet ernstig nemen?"

De broek van Peter Vandenbempt zakte net niet tot aan zijn enkels bij het horen van de grootspraak uit het Anderlechtkamp. “Als ik dat hoor, moet ik denken aan Mohammed Saïd al-Sahaf, "Comical Ali" genoemd, de Minister van Informatie in het regime van Saddam Hoessein tijdens de Tweede Golfoorlog. Die bleef maar volhouden dat Irak de Amerikanen in de pan aan het hakken was terwijl de Amerikaanse tanks in Bagdad net niet over zijn tenen reden.

In zijn wekelijkse rubriek op Sporza zegt Vandenbempt dat Anderlecht gerust eens voor de spiegel mag staan. “Je moet overtuigd blijven van wat je van plan bent, maar je moet de zaken wel benoemen. Ik neem aan dat ze dat bij Anderlecht wel doen, want bijvoorbeeld voor die fiere voorzitter Marc Coucke is dit een nachtmerrie.”

De voetbalcommentator stelt zich veel vragen bij de gang van zaken in Brussel. “Waar blijft die spits, Kemar Roofe? Waar is Samir Nasri naartoe? Wat doet Frank Arnesen zoal in Neerpede? Waarom gaat die ploeg keer op keer na de rust de dieperik in? Zijn ze niet bezig met enkele talentvolle jongeren te verbranden? En vooral: hoe lang gaat dit nog duren?"

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties