Verheyen over Club: "Verbetenheid om Anderlecht af te maken"
Nico Wieme
| 17 reacties

Verheyen looft sterke teamprestatie van blauw-zwart

Verheyen over Club: "Verbetenheid om Anderlecht af te maken"
Foto: © photonews

Club Brugge overrompelde Anderlecht en dat is ook Gert Verheyen niet ontgaan. "Club toonde een mannelijkheid waarmee het Anderlecht wegblies."

Gert Verheyen spaart de lof voor blauw-zwart niet in Het Nieuwsblad. “Club Brugge toonde tegen Anderlecht alles wat het moderne voetbal vraagt. In de eerste plaats is dat intensiteit. Tempo, met en zonder bal, drive en ook duelkracht, diepgang ook.”

Een minpuntje was het gebrek aan efficiëntie voor doel. “Het enige wat ontbrak, was het afmaken van de kansen. Nochtans waren de drie aanvallers – Emmanuel Dennis, Krépin Diatta en Percy Tau – prima. Tau was wellicht de beste. Overal zat hij ertussen. Hij heeft een fijn gevoel voor de ruimtes waarin hij de bal wil krijgen en kan dan zo kort en snel doordraaien dat hij altijd dreigend is.”

Verheyen zag een groot verschil met de Champions Leaguematch van woensdag. “Dit was de beste teamprestatie die ik dit seizoen al zag van Club. Dat komt door de stand: bij 1-1 moet je blijven pompen. Maar ook door wat Anderlecht losmaakt. Hadden de spelers van Galatasaray een paars-wit truitje gedragen, ze hadden hetzelfde meegemaakt. Die verbetenheid om een tegenstander af te maken, die voelde je woensdag niet. Wel tegen Anderlecht.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties