Interview Charleroi, een galamatch voor Rupel Boom: "Maar competitie is prioriteit"

Charleroi, een galamatch voor Rupel Boom: "Maar competitie is prioriteit"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Frédéric Farin neemt het met Rupel Boom in de zestiende finales van de Croky Cup op tegen Charleroi. Hij is er zich van bewust dat deze match niet op het juiste ogenblik valt.

Eerst Olympic, nu Sporting: Rupel Boom bekampt de twee ploegen uit Charleroi in vier dagen tijd. Ondanks de eerste competitiezege afgelopen weekend zien de Antwerpenaren de wedstrijd tegen Sporting Charleroi niet met al te veel vertrouwen tegemoet.

Frédéric Farin: "Het was belangrijk voor ons om dit weekend te winnen. Want die nul op negon begon onrustwekkend te worden" Toch zeggen de resultaten van de afgelopen weken niet alles, volgens Farin. "Het volstaat om naar het klassement te kijken: we speelden al tegen vier ploegen uit de top vijf."

Het zou anders zijn als we al meer punten hadden

Door de zege klimt Rupel Boom in het klassement en kan het zich opmaken voor een partij bekervoetbal tegen een ploeg uit de Jupiler Pro League. Toch leeft de wedstrijd niet echt in de Boomse kleedkamer: "Het belangrijkste is de match van zondag tegen Tubeke. Het zou ongetwijfeld veel anders zijn als we al meer punten hadden gepakt. Maar we beseffen maar al te goed dat we enkele overwinningen nodig hebben om een rustig seizoen tegemoet te gaan", klinkt het bij de verdediger.

 

Il y a quatre ans, Frédéric Farin affrontait Bruges avec le Patro Esiden Maasmechelen en Coupe de Belgique, cette fois, c'est Charleroi qui se dresse sur sa route. 
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

1e nationale

Nieuwste reacties