Belangrijke stap in strijd tegen belangenconflicten met makelaars: voorstel Pro League goedgekeurd

Belangrijke stap in strijd tegen belangenconflicten met makelaars: voorstel Pro League goedgekeurd

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Voorzitter Peter Croonen en de andere leden van de Raad van Bestuur zullen het met genoegen vaststellen: een initatief van de Pro League voor een reglementsvoorstel omtrent spelersmakelaars is goedgekeurd. Het moet wel nog voorgelegd worden aan de club.

Een resem schandalen heeft enkele voetbalmakelaars in een slecht daglicht geplaatst en sindsdien is de regelgeving voor deze makelaars een belangrijk thema geworden in het Belgische voetbal. Zo werd het BFFA, de Belgische federatie van voetbalmakelaars, opgericht.

Ook de Pro League doet een duit in het zakje doet zijn duit in het zakje. Het laat weten dat het reglementsvoorstel betreffende spelersmakelaars, opgesteld door het Extpertpanel (voortgezeten door Melchior Wathelet), een gunstig advies ontvangen heeft van het Auditoraat van de Belgische Mededingingsautoriteit.

Dit jaar nog Algemene Vergadering

De tekst bevat enkele kleine wijzigingen in vergelijking met de vorige versie die op 7 juni door de Algemene Vergadering van de Pro League is goedgekeurd. De clubs moeten dit nu nog bekrachtigen op de volgende Algemene Vergadering, die zeker voor 17 december 2019 zal plaatsvinden. De Pro League herhaalt ook nog eens zijn engagement om belangenconflicten uit de weg te ruimen en transparantie te verhogen.

Het voorstel van de Pro League betreft een clearinghouse, dat een einde moet maken aan verdoken commissies voor makelaars en voor meer transparantie moet zorgen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties