Uitblinker Mignolet schroeft blauwzwarte ambities op na historische avond in Bernabeu: "Dit moet de benchmark zijn"

Uitblinker Mignolet schroeft blauwzwarte ambities op na historische avond in Bernabeu: "Dit moet de benchmark zijn"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Hij stond er toch maar weer: die ene cruciale save op het einde van de eerste helft. Simon Mignolet was, samen met Dennis en Tau, de blauw-zwarte uitblinker in een memorabele Champions League-avond.

Met een dubbele voorsprong de rust intrekken, vroeg in de tweede helft de kans krijgen om de partij dood te maken, maar alsnog de 1-2 en finaal de 2-2 moeten slikken. Welk gevoel overheerst dan bij Mignolet?

"Het is positief, als je een punt wint in Real mag je terecht trots en fier zijn. Als je 0-2 leidt bij de rust hoop je natuurlijk de drie punten naar huis te pakken, maar je weet als ze scoren vroeg in de tweede helft dat het heel moeilijk gaat worden. Ik vind dat we daarna wel rustig zijn gebleven en zelf nog een kans hebben gecreëerd om een doelpunt te maken."

We hebben ons voetbal gespeeld zoals in Mechelen, onze jonge jongens zijn gefocust en rustig gebleven."

Maar één punt hier is een punt gewonnen en daar moeten we blij mee zijn. Met de kansen die zij creëren is het een correcte score. We hebben ons voetbal gespeeld zoals in Mechelen, onze jonge jongens zijn gefocust en rustig gebleven."

Benchmark

"We hebben nu zowel tegen Galatasaray als tegen Real getoond dat we hier niks voor niks zijn en terecht in Champions League staan. We kunnen dit meenemen naar de overige partijen, dit moet de benchmark zijn."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties