Genk behaalde vanavond zijn eerste punt in de Champions League, na een knappe prestatie tegen Napoli. Ook tegen Liverpool verzorgde RB Salzburg het spektakel weer. Borussia Dortmund ging winnen in Tsjechië en Barcelona klopte Inter na een genietbare partij.

Groep E

Racing Genk - Napoli: 0-0

Racing Genk behaalde zijn eerste punt van deze campagne. Lees er hier alles over.

Liverpool - Red Bull Salzburg: 4-3

Na amper 35 minuten leek de match al binnen voor Liverpool. Ze leidden na doelpunten van Mané, Robertson en Salah. Niets was minder waar: amper 25 minuten later had Salzburg de score terug in evenwicht gebracht via Hwang, Minamino en de Noor Haaland, die licht geblesseerd was en op de bank startte. Liverpool was geschrokken, maar kwam via Salah terug op voorsprong.

Groep F

Slavia Praag - Borussia Dortmund: 0-2

Dortmund, met WItsel in de basis, kwam na 35 minuten op voorsprong na een schitterende rush van Hakimi, de rechtsachter. Diezelfde Hakimi ontnam met zijn tweede doelpunt in de slotminuten alle twijfels. Thorgan Hazard viel een kwartier voor tijd in voor Jordan Sancho.

Barcelona - Inter: 2-1

Inter, zonder de geblesseerde Romelu Lukaku, was gedurende de hele eerste helft heer en meester in Camp Nou. Lautaro Martinez gleed al snel de 0-1 tegen de touwen en Inter bleef daarna levensgevaarlijk op de tegenaaval. Vlak voor het uur kwam Barcelona op gelijke hoogte... en hoe: Vidal zette de bal voor en Luis Suarez scoorde met een weergaloze volley van op de rand van de zestien meter. Vijf minuten voor tijd scoorde Barcelona het winnende doelpunt. Messi bediende na een schitterende actie Luis Suarez, die met een prachtige aanname zijn verdediger passeerde en de bal keurig binnenlegde.