Mboyo breekt lans voor Vanderhaege: "Coach moet zich geen zorgen maken"
Nico Wieme
| 1 reacties

Mboyo vindt dat een ontslag van Vanderhaeghe niet aan de orde is

Mboyo breekt lans voor Vanderhaege: "Coach moet zich geen zorgen maken"

Met vier doelpunten kende Ilombe Mboyo een degelijke start bij KV Kortrijk, al kan dat niet van de ploeg gezegd worden. KVK bengelt met amper acht punten uit negen matchen onderaan het klassement. "We slagen er niet in om wedstrijden te controleren", beseft de spits.

Bij KV Kortrijk is het momenteel alle hens aan dek na de schamele puntenoogst uit de eerste negen wedstrijden. “Spelers moeten op het veld meer verantwoordelijkheid opnemen en slimmer zijn. We moeten onze ervaring gebruiken om efficiënter te zijn. Het gaat vooral om het herkennen van situaties en er beter mee omgaan”, vertelt Ilombe Mboyo in Sport Voetbalmagazine.

Wanneer een club het niet goed doet, wordt al snel naar de trainer gekeken, in dit geval Yves Vanderhaeghe. “Ik denk niet dat de trainer zich zorgen moet maken over zijn job. Ik ben niet voor een ontslag. De coach ontslaan, is doorgaans de makkelijkste oplossing om andere problemen te verdoezelen.”

Mboyo vindt dat Vanderhaeghe goed werk verricht. “Hij zegt ons wat er niet goed is, maar hecht ook veel belang aan wat wel goed is. Hij is een coach die positief is en ervoor zorgt dat we altijd vertrouwen hebben, niet iemand die probeert te breken.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties