Dewaest verwacht de eerstvolgende seizoenen geen nieuwe Genkse titel: "Maar dat is geen schande. Hoelang zit Anderlecht al in zo'n fase?"
Redactie
| 3 reacties

Sébastien Dewaest analyseert de competitiestart van KRC Genk

Dewaest verwacht de eerstvolgende seizoenen geen nieuwe Genkse titel: "Maar dat is geen schande. Hoelang zit Anderlecht al in zo'n fase?"
Foto: © photonews

KRC Genk begon de nieuwe voetbaljaargang niet zoals verwacht. De Limburgers hadden meer verwacht dan de huidige zesde plaats in het klassement. Sébastien Dewaest maakt de balans op.

KRC Genk zag in het tussenseizoen met Leandro Trossard en Ruslan Malinovskyi twee absolute sterkhouders vertrekken. Toch deed het Limburgse bestuur er alles aan om een overgangsjaar te vermijden.

Dimitri De Condé slaagde erin om Ally Samatta en Sander Berge in de Luminus Arena te houden. En met de komst van onder anderen Jakub Piotrowski, Ianis Hagi en Theo Bongonda werd de kern opgewaardeerd.

“En toch staan we aan het begin van een nieuwe cyclus”, legt Sébastien Dewaest uit in Het Nieuwsblad. “Iedereen vergeet dat ook Philippe Clement vertrokken is. Hij heeft in geen tijd van Club Brugge het nieuwe Genk gemaakt.”

De aanvoerder van de Smurfen wil met die vergelijking natuurlijk de kwaliteiten van Clement in de verf zetten. “Bovendien hebben onze jonge gasten tijd nodig. Het is een vergelijkbare situatie met toen ik vijf jaar geleden naar Genk kwam.”

Het kan twee of drie seizoenen duren vooraleer we opnieuw meespelen voor de titel

“Met Wilfred Ndidi en Leon Bailey haalde de club toen ook talenten binnen”, is Dewaest op dreef. “Die jongens hadden ook tijd nodig. Het kan twee of drie seizoenen duren vooraleer we opnieuw meespelen voor de titel. Maar dat is geen schande. Hoelang zit RSC Anderlecht al in een overgangsfase?”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties