Red Flames deden uitstekende zaak met historische overwinningen en ontlopen Spanje, Frankrijk, Duitsland en Nederland

Aernout Van Lindt
Aernout Van Lindt
| 0 reacties

De Red Flames U19 pakten uit met een knappe eerste kwalificatieronde. Daarbij werd gewonnen van Zweden, Bosnië-Herzegovina en Armenië. En zo gaan enkele landen al zeker niet uitkomen tegen de Flames!

Groepswinst is één zaak, een 9 op 9 met liefst een zo goed mogelijk doelpuntensaldo nog een andere. De Red Flames U19 hebben wat dat betreft een goede zaak gedaan tijdens hun minitoernooi in Bosnië-Herzegovina.

Niet alleen klopten ze de Zweden uit pot 1, ze wonnen bovendien al hun drie duels en maakten tegen Armenië zoveel doelpunten dat ze bij de zeven beste landen zijn in de eerste kwalificatieronde. Gevolg: ze zullen niet kunnen uitkomen tegen een van de zes andere primussen uit de in totaal twaalf groepen.

Pot 1

Daardoor zijn duels met Frankrijk, Spanje, Nederland of Duitsland - traditioneel heel erg sterke landen bij de jeugd - nu al uitgesloten in de eliteronde, want dit zijn de zeven beste groepswinnaars op een rijtje: 

Noorwegen 26-0
Finland 25-0
Frankrijk 23-0
Spanje 22-0
België 21-1
Nederland 19-1
Duitsland 18-1

Duels tegen Engeland, Zwitserland, Denemarken of Italië zijn pakweg wel nog niet uitgesloten, maar enkele absoluut goedscorende toplanden zijn alvast vermeden. De zeven winnaars van de eliterondes mogen naar het EK, dat in 2020 in Georgië zal plaatsvinden.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties