Bayat streek de laatste drie jaar meer dan 19 miljoen euro op, Anderlecht beste klant

Clint Vens
| 20 reacties
Bayat streek de laatste drie jaar meer dan 19 miljoen euro op, Anderlecht beste klant
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Mogi Bayat is na Operatie Propere Handen nu één jaar later terug volop in business. Dat de beruchte spelersmakelaar zijn broodwinning niet zonder slag of stoot gaat opgeven, kunnen we begrijpen na de cijfertjes die 'Het Nieuwsblad' vandaag bekendmaakte.

Volgens de krant verdiende Bayat de afgelopen drie jaar maar liefst 19 miljoen euro. Dit betreft de legale inkomsten. Het gerecht onderzoekt momenteel nog of hij ook commissies op transfers in het zwart opstreek. 

Kind aan paars-wit huis

De beruchte spelersmakelaar is zowat bij alle Belgische clubs actief, maar bij Anderlecht deed Bayat toch wel de beste zaakjes. Paars-wit betaalde maar liefst 5,5 miljoen euro de laatste drie jaar aan de broer van Mehdi. 

Dat hoeft niet te verwonderen gezien de goede relatie tussen Bayat en Van Holsbeeck. De ex-sportief manager van paars-wit deed vaak beroep op Bayat om overtollige spelers te lozen. De Iraanse zakenman was kind aan huis op Neerpede. 

Maar ook met AA Gent en KRC Genk deed Bayat gouden zaken (3,2 miljoen en 3 miljoen euro). In totaal deed de Iraniër 233 transacties. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties