Waarom Anderlecht zo vroeg al vist naar verlengd verblijf van Nacer Chadli: hij moet de hoeksteen worden

Waarom Anderlecht zo vroeg al vist naar verlengd verblijf van Nacer Chadli: hij moet de hoeksteen worden
Foto: © photonews

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

Anderlecht wil Nacer Chadli definitief aantrekken. Een logisch gevolg, gezien de belangrijkheid van de Rode Duivel. Want als hij straks weer terug moet, zal er een groot deel van het werk opnieuw moeten gedaan worden.

Chadli is momenteel de belangrijkste speler bij paar-wit. Als hij niet op de flank te vinden is, gaat hij mee het verkeer regelen op het middenveld. En hij is de meest dreigende met drie goals en twee assists. Zijn infiltraties zijn een zegen voor de trainers. Maar... als je nu je ploeg rond de Rode Duivel wilt bouwen, wat dan naar volgend seizoen toe?

Anderlecht is op zoek naar continuïteit. Ze willen een ploeg bouwen die stap voor stap beter wordt en ze zien daarin Chadli als sleutelspeler, zeker dit seizoen al. Als die volgend seizoen weer vertrekt, staan ze terug bij af. Samir Nasri - als die er volledig doorkomt - kunnen ze een jaar langer houden. Bij Chadli is er zo geen optie in zijn contract.

Duidelijkheid

Acht miljoen is veel geld, maar voor de hoeksteen van je elftal kunnen ze dat nog wel eens opbrengen. Terwijl er aan zijn fysieke paraatheid getwijfeld werd, bewijst Chadli dat hij heel snel het ritme kan oppikken. Zonder blessures trouwens. De combinatie van kracht, techniek, ervaring en inzicht moet een voorbeeld worden. 

Meer dan Kompany en Nasri moet hij het uithangbord worden van waar het 'nieuwe' Anderlecht voor staat. Als ze hem kunnen houden uiteraard, want Monaco wil natuurlijk ook de kat uit de boom kijken. Anderlecht wil snel duidelijkheid aangezien hij zo belangrijk is. Want wat moeten ze ermee doen als hij eind dit seizoen gewoon weer vertrekt en tegen dan betrokken is bij zowat de helft van de doelpuntenproductie?

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties