O'Neill pareert kritiek Koeman: "Makkelijk praten met selectie vol wereldspelers"
Nico Wieme
| 1 reacties

Noord-Ierse bondscoach niet opgezet met kritiek van Ronald Koeman

O'Neill pareert kritiek Koeman: "Makkelijk praten met selectie vol wereldspelers"

Noord-Ierland leek afgelopen donderdag op weg naar een gelijkspel in Nederland, maar zag in de slotminuten Oranje toch nog zegevieren. Ronald Koeman spaarde achteraf zijn kritiek niet op de speelwijze van de tegenstander, iets wat in het verkeerde keelgat schoot bij de Noord-Ierse bondscoach.

“Ik vond dat zij het binnen hun mogelijkheden perfect deden, maar het is ook schandalig voetbal wat ze spelen. Het mag en ze halen het maximale uit hun kwaliteiten, maar het is verschrikkelijk om naar te kijken”, beweerde Ronald Koeman na de match.

Een reactie van Michael O’Neill liet niet lang op zich wachten. “Ik vind het een beetje zwak van hem, gezien zijn statuut als trainer. Het is makkelijk commentaar te leveren op de andere ploeg als je zelf een selectie vol spelers van wereldklasse hebt”, aldus de Noord-Ierse bondscoach tegenover Sky Sports.

Over de Noord-Ierse ambities is O’Neill duidelijk. “Het is niet mijn job om mijn team zo neer te zetten dat we makkelijk worden verslagen in Nederland en dat zij zeggen dat het geweldig was dat wij hier waren. We gingen naar Nederland met de intentie om ons te kwalificeren voor een groot toernooi. Als wij dan toch zo verschrikkelijk waren, is het wat mij betreft dan vooral de vraag waarom het in dit geval zo moeilijk was ons te verslaan.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties