Na de heisa rond de shirtsponsor: 'Dit is de enorme deal die Club Brugge sloot om gokbedrijf op de shirts te laten prijken'
Redactie
| 31 reacties

Club Brugge vangt zes miljoen euro voor twee seizoenen van de hoofdsponsor

Na de heisa rond de shirtsponsor: 'Dit is de enorme deal die Club Brugge sloot om gokbedrijf op de shirts te laten prijken'
Foto: © photonews

Club Brugge stond enkele weken geleden in het oog van de storm. Een pak voetballiefhebbers vonden het immers niet kunnen dat een gokkantoor de truitjes van de vice-kampioen siert. Al zal dat blauw-zwart geen windeieren leggen.

Deze verving in het tussenseizoen Daikin als hoofdsponsor van Club Brugge. En daar kwam een pak kritiek op. Een pak fans vonden dat een topclub als blauw-zwart net een voorbeeldfunctie heeft. 

Sport/Voetbalmagazine is te weten gekomen dat de deal een serieuze financiële injectie betekent voor Club Brugge. Unibet betaalt namelijk zes miljoen euro om twee seizoenen op de shirts te prijken. 

Enkel RSC Anderlecht kan zo'n cijfers voorleggen

En dat is naar Belgische normen een monsterdeal. Daikin betaalde amper een derde aan Club Brugge. Ter vergelijking: in ons land is enkel de deal tussen RSC Anderlecht en BNP Paribas gelijkaardig. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties