Clasico niet in Barcelona? Barça én Real dienen Spaanse voetbalbond van duidelijk antwoord
Bart Vandenbussche
Bart Vandenbussche
| 0 reacties

FC Barcelona en Real Madrid willen in Camp Nou spelen

Clasico niet in Barcelona? Barça én Real dienen Spaanse voetbalbond van duidelijk antwoord

Volgende week zaterdag staat de Clasico tussen FC Barcelona en Real Madrid op het menu. De recente gebeurtenissen in Catalonië zorgen echter voor onrust. Al lijkt de match verplaatsen toch geen optie meer.

Nog eventjes voor wie de voorbije 24 uur onder een steen heeft geleefd: het openbaar leven in Barcelona en bijgevolg Catalonië staan in het teken van protest nadat een Spaanse rechtbank enkele Catalaanse politici heeft veroordeeld voor het organiseren van een democratisch referendum. 

De onrust zorgt ervoor dat de ordediensten amper nog troepen over hebben om de Clasico tussen FC Barcelona en Real Madrid van volgende week zaterdag in goede banen te leiden. En dus stelde de Spaanse voetbalbond voor om in Madrid te spelen en pas in de terugronde in Camp Nou. 

In Camp Nou of uitstellen

Marca weet ondertussen dat zowel de Blaugrana als De Koninklijke dat idee hebben afgeschoten als competitievervalsing. Bovendien was Real Madrid van plan om enkele werken uit te voeren in het stadion. Voor de hoofdstedelingen moet de voetbalbond de wedstrijd uitstellen als de veiligheid niet kan worden gegarandeerd.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Primera Division

Nieuwste reacties