Bölöni tevreden over de contractverlenging van Lamkel Zé: "Hij moet nog ontploffen"
Hannes Van Gael
Hannes Van Gael vanuit Antwerpen
| 0 reacties

Laszlo Bölöni reageert op de contractverlenging van Didier Lamkel Zé bij Antwerp

Bölöni tevreden over de contractverlenging van Lamkel Zé: "Hij moet nog ontploffen"

Lamkel Zé kreeg donderdag waar hij al langer op hoopte -en waarom hij in het begin van het seizoen zijn kat voor stuurde-: een contractverlenging bij Antwerp. "Een goede zaak", oordeelde Bölöni vrijdag, al bleef hij kritisch.

Toeval of niet, maar Lamkel Zé heeft het enkele weken rustig gehouden op en naast het veld en de contractverlenging is een feit. Op het veld is hij dezelfde, beslissende speler gebleven, maar daarnaast kunnen we toch een voorzichtige evolutie vaststellen. Laszlo Bölöni hoopt dat het verder die richting uitgaat met hem.

Efficiënter worden

"Het zou goed zijn dat hij wat volwassener wordt op vlak van zelfreflectie, gedrag, werkethiek en de personen die hem omringen. Tegelijkertijd is het gewoon een gezellige kerel in de omgang", legde Bölöni daags na de contractverlenging uit.

Anderzijds kan je er niet omheen dat hij op het veld een cruciale speler is geworden. "Daarom is die contractverlenging een goede zaak. Hij is tactisch sterk bezig en hij kan nog evolueren", zei de Roemeen over de 23-jarige Lamkel Zé. "Hij gaat ontploffen, want de capaciteiten zijn er. Nu alleen nog wat meer efficiëntie voor de dag brengen."

De ene keer was hij een aanvaller toen je hem vroeg wat zijn positie was, de andere keer 'een nummer 6 die geen ballen recupereert'.

Door veel kneedwerk is Lamkel Zé de speler geworden die hij nu is. "Ik blijf het herhalen: het is een goede voetballer, maar hij is Antwerp niet. Voor ons trainers is het een moeilijk te manoeuvreren speler. Op veel trainingen geeft hij geen gemotiveerde indruk. We hebben er met de club hard aan gewerkt en nu is er een goed compromis."

Je kan zeggen wat je wil over de Kameroener, maar hij voegt wel iets extra toe aan Antwerp én aan de Belgische competitie. "Hij was een nobele onbekende toen hij hier arriveerde. Voor iedereen, hemzelf incluis. De ene keer was hij een aanvaller toen je hem vroeg wat zijn positie was, de andere keer 'een nummer 6 die geen ballen recupereert'. Nu is hij niet langer die onbekende, nu heeft hij een naam gemaakt voor zichzelf. Daar wou hij een beloning voor zien. Logisch toch?"

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties