Interview Beerschot-fans over de mislukte eerste periode: "Dat is een flauw argument" & "Het komt wel goed in de tweede periode"

Hannes Van Gael
Hannes Van Gael
| 6 reacties
Beerschot-fans over de mislukte eerste periode: "Dat is een flauw argument" & "Het komt wel goed in de tweede periode"
Foto: © photonews

Nadat Beerschot in zijn twee eerste jaren in de Proximus League de promotiefinale speelde, waren de verwachtingen erg hoog gespannen voor dit seizoen. De eerste periode bracht echter niet het gewenste succes.

“Ik zie het wel goed komen in de tweede periode”, vertrouwde Frank De Lee van ‘Supportersclub 1914’ ons toe.

Waar liep het volgens jou mis tot dusver?

De Lee: “Ten eerste vind ik dat de competitie sterker is geworden.”

Meer titelkandidaten bedoel je?

De Lee: “Dat ook, maar alle ploegen zijn aan elkaar gewaagd, nu meer dan ooit. Dat zie je ook aan de uitslagen. Iedereen wint van iedereen.”

‘Ten eerste’, zei je. Wat nog dan?

De Lee: “We zitten ook met een bijna volledig nieuwe ploeg. En daar komt nog eens bij dat enkele spelers op het verkeerde moment geblesseerd zijn geraakt. Dan denk ik aan Maes en Noubissi.”

Goede voorbereiding

Geen twee zonder drie. Nog een reden?

De Lee: “We hebben het geluk nog niet echt aan onze kant gehad. In verschillende fases zat het ons echt niet mee. Dan denk ik aan de goal tegen Westerlo (Placca maakte 0-1 maar Westel won met 2-0, nvdr.) waar iedereen zich bij afvroeg waarom ze werd afgekeurd.”

Tijdens de voorbereiding was er nochtans geen vuiltje aan de lucht.

De Lee: “Misschien hebben we ons daarop blind gestaard. De resultaten waren uitstekend en we slikten geloof ik maar één tegengoal. Vervolgens wonnen we de eerste competitiematch van Lokeren, toch wel de degradant uit 1A…”

En uiteraard ook het slechte nieuws dat jullie niet in 1A, maar in 1B gingen uitkomen. Dat heeft ook meegespeeld.

De Lee: “Dat heeft inderdaad zijn weerslag gehad bij de spelersgroep, maar eigenlijk is dat een flauw argument. Ze moeten spelen voor de eer, de centen en de supporters, of dat nu in eerste of derde klasse is. Oké, je speelt nu niet tegen Standard of Club Brugge, maar zorg er dan voor dat je er volgend seizoen wél tegen kan spelen.”

Gelukkig is er nog het beproefde recept van de eerste klasse B: alles kan nog kan worden rechtgezet in de tweede periode.

De Lee: “Zeer zeker en ik geloof er ook in. De trainerswissel heeft een andere aanpak, een andere tactiek met zich meegebracht en er wordt ook anders getraind. Ik zie een offensiever Beerschot en hopelijk vertaalt zich dat binnenkort in de punten.”

Gedurende de resterende drie matchen in de eerste periode moeten de spelers zich dus klaarstomen voor de laatste 14 matchen.

De Lee: “Klopt, maar dat kan best gepaard blijven gaan met puntengewin. Zoals ik al zei: de eer, de fans en de centen.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

 Promotion Play-offs - Finale (H)
Lommel SK Lommel SK 16:00 SK Deinze SK Deinze

Nieuwste reacties