Interview Derrick Luckassen is heel duidelijk: "PSV is afgesloten hoofdstuk, zeker zolang Van Bommel daar zit"

Johan Walckiers
Johan Walckiers vanuit Anderlecht
| 2 reacties
Derrick Luckassen is heel duidelijk: "PSV is afgesloten hoofdstuk, zeker zolang Van Bommel daar zit"
Foto: © photonews

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

"Ik geef niet graag interviews..." Daarmee besloot Derrick Luckassen, verdediger van Anderlecht, het interview. Tja, we hebben al veel erger gekend hoor. Het was zelfs een openhartig gesprek. "Ik beklaag me mijn transfer naar PSV wel ja."

Luckassen begon zijn profcarrière bij AZ en groeide er al snel uit tot één van de meest gegeerde verdedigers van de Eredivisie. Zijn transfer naar PSV was echter een verkeerde keuze, geeft hij nu toe.

"Ik speelde dit seizoen in de voorbereiding. Ik mocht de voorrondes van de Champions League en de Johan Cruijff Schaal nog meedoen, maar ineens zat ik uit het niets niet meer bij de selectie. Ik wist niet wat er gebeurde."

PSV is een afgesloten hoofdstuk

Mark van Bommel was duidelijk geen fan. En het omgekeerde is eveneens waar. Een fout tegen Basel werd hem zwaar aangerekend. "Nochtans vond ik dat ik een sterke wedstrijd speelde. Ik heb toen met de trainer (Mark van Bommel) gesproken, maar ik kon moeilijk met hem omgaan. Als ik hem op straat zou tegenkomen zou ik hem misschien wel een hand geven, maar verder niets. 't Is niet dat ik hem een mep ga verkopen hé."

Luckassen wordt door Anderlecht gehuurd met optie tot aankoop. Al is hij wel duidelijk over een mogelijke terugkeer naar PSV: "Ik zeg je hier en nu dat ik niet meer terugkeer. Van Bommel zit daar nog wel even en zolang hij daar zit, keer ik zeker niet terug. Dat is geen wrok, hij ligt me gewoon niet. PSV is een afgesloten hoofdstuk"

"Mijn manager en ikzelf hebben dat al heel duidelijk gemaakt aan PSV. Ja, ik heb spijt van mijn overstap naar PSV. Ik stond ook heel dicht bij Feyenoord en de technisch directeur van AZ zei me dat ik daar beter zou passen. Maar Marcel Brands (TD PSV) kon me overtuigen na een goeie babbel. Ik had er wel een goed gevoel bij."

Als een wedstrijd slecht is, is het al snel mijn schuld

Eigenlijk wil Luckassen liever niet meer in Nederland spelen. "Of ik hier kan blijven, zullen we nog wel zien. Maar eigenlijk wil ik al heel lang weg uit Nederland. Ik voel me daar geviseerd. Zoals die zogenaamde fout tegen Basel. 't is heel rap Luckassen dit of Luckassen dat. Als er iets rond mij gebeurt in Nederland, is het meteen een bom. Ik draag een stempel met me mee. Als een wedstrijd niet goed is, is het al snel mijn schuld."

Eén trainer mag hem misschien wel terugroepen: ex-Anderlecht-coach John van den Brom. "Ik heb altijd al een goeie band met hem gehad. Die klik heb ik nooit gehad met Cocu of Van Bommel. John is een goeie trainer. Hij lanceerde me en begreep me."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties