Vercauteren wijkt af van het 'systeem', al voegt hij enkel toe: "Balbezit is niet heilig voor mij"

Johan Walckiers
Johan Walckiers vanuit Anderlecht
| 14 reacties
Vercauteren wijkt af van het 'systeem', al voegt hij enkel toe: "Balbezit is niet heilig voor mij"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Anderlecht speelt met meer realisme sinds Frank Vercauteren overnam. Hij blijft benadrukken dat hij niet van de filosofie wil afwijken, maar er zijn toch enkele opvallende wijzigingen.

Vercauteren heeft met Kayembe een echte breker voor de verdediging gezet. Maar ook de backs die niet overlappen, wil hij aanpakken. "Ik wil toevoegen, maar sommige dingen waren ook nieuw voor mij. Daar heb ik van geleerd. De linksback die naar binnen knijpt op het middenveld is bijvoorbeeld iets waar ik niet aan gedacht had om het zo op te lossen. Maar idealiter heb je de twee: naar het midden komen én overlappen", aldus Vercauteren.

Vercauteren wil de bal soms ook aan de tegenstander laten om te kunnen counteren. Iets wat bij Kompany niet gebeurde. "Balbezit is niet heilig voor mij. Maar als je tegen Eupen de statistieken bekeek waren we toch 84 procent accuraat in onze passing. In de laatste zone werd dan wel de verkeerde keuze gemaakt."

De twee aanvallende middenvelders, daar is hij ook van afgestapt. "Te voorspelbaar? Alles is voorspelbaar eens de tegenstander je door hebt. Op Anderlecht moet je offensief denken, maar zonder de organisatie te verwaarlozen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties