Het probleem van Cercle is zo simpel als het groot is: het bezit niet de kwaliteit om een match te winnen

Hannes Van Gael
Hannes Van Gael
| 0 reacties
Het probleem van Cercle is zo simpel als het groot is: het bezit niet de kwaliteit om een match te winnen

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Wedstrijden winnend kunnen afsluiten is een kwaliteit die bijzonder belangrijk is in het voetbal. Sommige ploegen doen het met métier en ervaring, andere met klasse of geluk. Maar voor Cercle Brugge lijkt het maar niet te lukken en dat is problematisch.

Cercle Brugge wil uit de gevarenzone weg geraken, maar kampt met een heel groot probleem: het kan niet winnen. In het begin van het seizoen speelde groen-zwart enkele verdienstelijke matchen, maar bleef het met lege handen achter. Dan kwam de enige overwinning van het seizoen, tegen een Waasland-Beveren dat er toen onder Custovic nog slechter voor stond.

v-v-v-v-w-v-v-v-v-v-v-v-g

Maar sindsdien ging het van kwaad naar erger. Er werd ook kansloos verloren en de bekeruitschakeling in eigen huis tegen tweede amateurklasser Rebecq was enorm pijnlijk. Na een 6-0 tegen Zulte Waregem werd Mercadal de laan uit gestuurd en koos Cercle voor Storck. Na drie matchen pakte hij zijn eerste punt tegen een slap Moeskroen. Een match die Cercle Brugge altijd had moeten winnen.

Een dikke maand geleden, na de 3-1 nederlaag op Antwerp -Cercle maakte 1-1 voor de rust en had kansen op 1-2- zag Stef Peeters het al somber in. "Wij geven gewoon punten weg. De ploegen die tegen ons spelen krijgen de punten in hun schoot geworpen", was hij toen erg hard voor de ploeg.

Over de streep trekken

Ook toen had Cercle enkele kansjes om voor te komen. "Zelfs al kwamen we voor was het nog maar de vraag of we die match over de streep gingen trekken. Ik twijfel er sterk aan." En dat was vrij herkenbaar tegen Moeskroen. Kansen waren er bij de vleet, uiteindelijk was er de verdiende voorsprong, maar dan werd een individuele fout (Hubert) afgestraft. Tegen Antwerp was het een zware dekkingsfout bij een corner en zo is het altijd wel iets.

Niet kunnen winnen is problematisch, want hoe geraak je dan uit dat dal? En dan bedoelen we niet enkel het klassement, maar ook de mentale dip. "Dat gevoel na een overwinning kunnen we zeker gebruiken, voor onszelf en voor de sfeer", sprak Peeters voor de match tegen Rebecq. Dat kwam er niet en tegen eersteklassers is het alles behalve eenvoudiger. De volgende klus voor Storck en de zijnen is Anderlecht op verplaatsing ...

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties