Evenepoel vanavond in Lotto Park, deze week bij de jeugd van Anderlecht: "Verliezen is eigenlijk het belangrijkste"

Evenepoel vanavond in Lotto Park, deze week bij de jeugd van Anderlecht: "Verliezen is eigenlijk het belangrijkste"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Remco Evenepoel geeft vanavond de aftrap in het Lotto Park voor Anderlecht-Gent. De voormalige paars-witte jeugdspeler kwam deze week ook met de jeugd van Anderlecht praten, om hen levenslessen te geven.

Ondanks dat hij nog maar 19 is, heeft Evenepoel immers ook al met ontgoochelingen moeten omgaan. "Je moet voldoening halen uit je sport, maar altijd winnen is ook niet goed", klinkt het in Het Nieuwsblad. "Natuurlijk win ik graag. Dat was zo als voetballer en nu ook als wielrenner. Je wordt de zevende hemel ingeprezen, maar eigenlijk is verliezen het belangrijkste. Uit nederlagen leer je het meest. Dan leer je wat winnen is."

Zijn grootste ontgoocheling was dat hij in 2017 werd doorgestuurd bij Anderlecht. Maar goed, misschien was dat wel het beste wat hem kon overkomen. Al heeft Evenepoel het er moeilijk mee. 

"Je voelt nog steeds die ontgoocheling”, zegt zijn jeugdtrainer Stéphane Stassin. “Ook al is hij nu een wielergrootheid. Remco wil in alles wat hij doet de beste zijn. Dat dat als voetballer niet gelukt is, ervaart hij toch als een mislukking. Ook al gaf hij nooit op.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties