Cercle-talent debuteert voor eigen publiek in opmerkelijke invalbeurt: "Ik heb niet veel geslapen die nacht"

Clint Vens
| 6 reacties
Cercle-talent debuteert voor eigen publiek in opmerkelijke invalbeurt: "Ik heb niet veel geslapen die nacht"
Foto: © photonews

Volg Cercle Brugge nu via WhatsApp!

Cercle Brugge beschikt over een klein leger huurlingen van moederclub Monaco. Bernd Storck verliest echter ook de eigen talenten uit de groen-zwarte kweekvijver niet uit het oog.

Zo stond de 19-jarige Calvin Dekuyper tegen zowel Genk als Moeskroen in de Brugse basiself. Ook Thibo Somers, een jaartje ouder en al van bij de U9 lid van de groen-zwarte familie, mocht in de laatste twee wedstrijden onder Storck telkens invallen. 

Onvergetelijke invalbeurt

Zijn tweede invalbeurt tegen Moeskroen werd er eentje om nooit te vergeten. De rollercoaster van emoties begon toen Stef Peeters net voor rust geblesseerd uitviel, Somers werd naar de bank geroepen: "Het is fantastisch wanneer je als eerste wordt gekozen om in te vallen, het betekent toch dat de trainer op je rekent", steekt Somers in een gesprek met Voetbalkrant.com.

De youngster pakte echter al snel geel, kort na rust kreeg hij een uitgelezen kans op de 2-1, maar Butez redde met een voetveeg. De middenvelder knokte voor elke morzel grond en stapelde de overtredingen op, Storck beschermde zijn pupil en haalde hem naar de kant. 

Van de hemel naar de hel

"Ik was in eerste instantie wat boos en ontgoocheld. Je wil winnen en die wedstrijd uitspelen voor de supporters. Eerlijk, ik heb niet goed geslapen na de wedstrijd. Achteraf gezien begrijp ik de keuze van de coach wel."

"Ik was in eerste instantie wat boos en ontgoocheld. Achteraf gezien begrijp ik de keuze van de coach wel

Andere aanpak, beter voetbal

Somers kan de aanpak van Storck wel smaken: "Het is een coach die een eigen mening heeft en hij heeft al veel veranderingen doorgevoerd in de organisatie. Het is een andere manier van werken die beter aanslaat bij de groep, vind ik. We brengen aantrekkelijker voetbal."

Storck brengt een andere manier van werken die beter aanslaat bij de groep. We brengen aantrekkelijker voetbal."

Al blijven de punten alsnog uit: "Het slaat nu allemaal wat tegen. We konden en moesten al meer geraapt hebben op Genk en nu thuis tegen Moeskroen. We hebben een goeie groep, staf en beleid. Ik ben ervan overtuigd dat we ons gaan redden dit seizoen." 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties