Interview De eerste periode is bijna voorbij voor Beerschot, maar waar liep het fout? "Er waren te veel zaken niet in orde"

Dante Bellon
| 1 reacties
De eerste periode is bijna voorbij voor Beerschot, maar waar liep het fout? "Er waren te veel zaken niet in orde"
Foto: © photonews

Over de eerste periode in 1B moest Beerschot zich al even geen zorgen meer maken. De Mannekes kenden een slechte eerste periode en deden amper mee voor de topplaatsen. Vrijdagavond spelen ze hun laatste wedstrijd periode 1 op het veld van Lommel. Tijd om even terug te blikken.

Eén keer leek het dat Beerschot alweer titelfavoriet was in 1B. Dat was tijdens de eerste wedstrijd tegen Lokeren. Maar dat was vooral omdat de Waaslanders zelf onder hun niveau speelden. Sindsdien speelden de Ratten nooit goed voetbal -met uitzondering van de bekerwedstrijd tegen Anderlecht- en is de vraag of ze voor de tweede periode een rol van betekenis kunnen spelen.

"Beerschot heeft een fameuze tik gekregen nog voor het seizoen begon; dat mag je niet vergeten. Je mentaal en sportief voorbereiden op 1A en dan te horen krijgen dat het niet doorgaat... Dat gaat ook om in de hoofden van de spelers", legt Dave Peters, 1B-kenner en commentator bij Proximus Sports, uit.

Beerschot kocht ook in voor 1A, maar diezelfde spelers drukken niet altijd hun stempel in 1B. "Er zit veel potentieel in die groep. Alleen is het jammer voor Beerschot dat het 1A-verhaal ook bij sommige spelers in het hoofd zit. Zeker bij die gekomen zijn. Van hen vind ik Yan Vorogovskyi oerdegelijk presteren. Hij iseen mooie voetballer die krachtig is op de flank. Raphael Holzhauser komt er mogelijk door in zijn nieuwe rol centraal achterin met het spel voor zich. Het leverde een dubbele assist op tegen Roeselare. Hij kan op meerdere plaatsen functioneren, maar moet het spel voor zich hebben." 

Wat vindt Peters van de keuze voor Losada? "Dat is een gratuite vraag. Je kan toch niet op voorhand iemands balans opmaken. Hij heeft goed gepresteerd bij de beloften, maar hij staat nu voor een groep die mentaal oogelapt moet worden. Dat samen met verschillende blessures, een spits die uit vorm is en noem maar op.  Een coach is maar zo goed als zijn spelersgroep. Maar Losada heeft goede ideeën en is een fijn mens. Met wat geluk krijgt hij het snel op de rails."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

1e klasse B

Nieuwste reacties