KBC stopt samenwerking met Lommel SK, reden onduidelijk

Dante Bellon
| 7 reacties
KBC stopt samenwerking met Lommel SK, reden onduidelijk

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Woensdag berichtte de bank KBC dat het de samenwerking met voetbalclub Lommel stopzette. De reden daarrond is nog niet duidelijk. Lommel betreurt de gang van zaken.

KBC kwam woensdag met het nieuws dat het de samenwerking met 1B-club Lommel stopzette. Lommel is de laatste in de nationale tweede divisie en stelde onlangs Peter Maes aan die nog werd verdacht van witwaspraktijken. Of het daar iets mee te maken heeft, of met de affaire Propere Handen, is onduidelijk. Lommel betreurt ondertussen de huidige gang van zaken. 

"Lommel SK wil benadrukken dat de continuïteit geen enkel probleem vormt, aangezien onze club kan terugvallen op een aantal bankinstanties die wel geloven in onze werking", staat te lezen in een persbericht van de club. Ook staat er in te lezen dat Lommel het betreurt dat de bank de samenwerking met alle clubs uit 1A en 1B stopzet. 

Volgens Lommel hebben dus meerdere clubs uit 1A en 1B last van hun samenwerking met KBC. Clubs waarvan de aandeelhouders voornamelijk buitenlands zijn, kunnen hiervan hinder ondervinden. De banken zijn in België zeer waakzaam door de strenge regel- en wetgeving. KBC wenste niet te reageren op het verhaal van Lommel. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties