Sommige 1B-ploegen met buitenlandse investeerders benadeeld door Operatie Propere Handen
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 8 reacties

Lommel, Westerlo en Union getroffen door gevolgen van Propere Handen

Sommige 1B-ploegen met buitenlandse investeerders benadeeld door Operatie Propere Handen
Foto: © Walfoot.be

Onlangs kwam het nieuws naar buiten dat Lommel niet langer kan samenwerken met KBC. De Belgische bank ziet het niet zitten om met de ploeg, die een buitenlandse investeerder heeft, nog in zee te gaan. Er zijn meerdere teams in 1B die in hetzelfde schuitje zitten.

Daarom niet ten opzichte van KBC, maar het gaat dan over allerlei Belgische banken. Het gaat enkel om ploegen met een buitenlandse investeerder. In het geval van Lommel werd de reden van de stopzetting achter de samenwerking niet precies omschreven, maar uit goede bron vernamen we dat het wel degelijk sinds Operatie Propere Handen is dat de banken een strengere houding aannemen tegenover deze clubs.

Manager Wim Van Hove liet in eerdere uitlatingen al blijken dat ook Westerlo hier het slachtoffer van is. Union zou eveneens problemen hebben om sommen afkomstig van hun investeerders op de eigen bankrekening te krijgen. Mogelijk zijn er nog meer clubs die hierdoor getroffen worden. Clubs met een Belgische eigenaar komen in 1B de laatste jaren alleszins weinig voor.

Weinig Belgische eigenaars

Zo ondervinden alvast een aantal ploegen die niets met het matchfixingschandaal te maken hadden er wel de nodige nadelen van. Al krijgen ook niet alle Belgische clubs met buitenlandse investeerders hiermee te maken. 

“We hebben als club via de media de problemen bij andere clubs vernomen", laat OHL weten in een statement. "Bij OH Leuven zijn er momenteel geen betalingsproblemen en in onze gesprekken met de financiële instellingen garanderen we volledige transparantie."
 

Naar Nederlandse banken?

Aangezien de toeschouwersaantallen in 1B niet bijzonder hoog liggen, is het bij eventuele problemen geen evidentie om de salarissen tijdig uit te betalen. Van één club uit eerste klasse B weten we dat deze al beroep heeft gedaan op een bank uit Nederland om geld van de buitenlandse investeerder over te hevelen naar de bankrekening van de club. Het is uitkijken hoe deze zaken nog verder gaan evolueren.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

1e klasse B

Nieuwste reacties