Coutinho aanvoerder in ons elftal van duurste huurlingen in Europa

Hannes Van Gael
Hannes Van Gael
| 0 reacties
Coutinho aanvoerder in ons elftal van duurste huurlingen in Europa
Foto: © photonews

Of het nu is om aan de 'Financial Fair Play'-regels te voldoen of om jong talent elders te laten groeien: clubs hebben sneller de neiging om spelers uit te lenen. Voetbalobservatorium CIES maakt een top-50 van meest waardevolle huurlingen en wij stelden daarmee een elftal samen.

We hebben uiteraard niet zomaar de elf meest waardevolle spelers in ons elftal gedropt. Onze selectie is gebaseerd op de voorkeursposities van de spelers. Philippe Coutinho is veruit de duurste speler in ons elftal en wat ook opvalt is dat er drie spelers in ons elftal eigendom zijn van Real Madrid. De overige acht spelers zijn eigendom van acht verschillende teams.

Twee spitsen

De voorhoede bestaat uit twee spitsen die door een club uit de Serie A worden uitgeleend. Zapata scheert hoge toppen met Atalanta en is veel meer waard dan zijn opstapclausule die Sampdoria wellicht zal innen. Het omgekeerde is van toepassing op Icardi, die volgens CIES 50,8M waard is en waarvoor PSG 70M aan Inter moet betalen om hem definitief over te nemen.

Vijf middenvelders

Drie van de vijf middenvelders zijn eigendom van een Spaanse topclub: Coutinho wordt door Bayern gehuurd van Barcelona en Real Madrid-middenvelders Dani Ceballos en Martin Odegaard zitten respectievelijk bij Arsenal en Real Sociedad. Rechterwinger Harry Wilson wordt door Liverpool uitgeleend aan Bournemouth en Stefano Sensi zal straks wellicht definitief door Inter worden overgenomen van Sassuolo.

Drie verdedigers

Ook in deze linie vinden we een speler van Real Madrid terug. Hakimi maakt momenteel indruk bij Borussia Dortmund. Arsenal stalt Saliba nog even bij Saint-Etienne en Pedro Porro, met 27,1M de goedkoopste speler in ons elftal, wordt door Manchester City uitgeleend aan Real Valladolid.

Doelman

Bij Manchester United is David De Gea de onbetwiste nummer 1 onder de lat, dus mag Dean Henderson rijpen bij Sheffield United. De 22-jarige doelman doet het daar erg goed. In ons elftal is hij wel titularis. Alphonse Aréola, Courtois' concurrent bij Real Madrid, is zijn doublure.

Zo ziet ons elftal er dan uit:

Dit zijn volgens CIES de marktwaardes van de elf spelers:

1. Coutinho - nu bij Bayern München (96.5M)
2. Daniel Ceballos - nu bij Arsenal (65.7M)
3. Martin Odegaard - nu bij Real Madrid (57.3M)
4. Harry Wilson - nu bij Bournemouth (54.0M)
5. Mauro Icardi - nu bij PSG (50.8M)
6. Duvan Zapata - nu bij Atalanta (47.3M)
7. Stefano Sensi - nu bij Inter (42.1M)
8. Achraf Hakimi - nu bij Dortmund (39.0M)
9. Dean Henderson - nu bij Sheffield United (37.8M)
10. William Saliba - nu bij Saint-Etienne (35.1M)
11. Pedro Porro - nu bij Real Valladolid (27.1M)
 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties