Waasland-Beveren reageert na klacht: "Club betreurt dat KSK Beveren haar contractuele plicht niet wil nakomen"
Simon Wauters
Simon Wauters
| 16 reacties

Waasland-Beveren reageerde op de klacht van KSK Beveren

Waasland-Beveren reageert na klacht: "Club betreurt dat KSK Beveren haar contractuele plicht niet wil nakomen"
Foto: © photonews

Deze middag werd duidelijk dat KSK Beveren Waasland-Beveren voor de rechter daagde in de strijd om stamnummer 2300. Waasland-Beveren reageerde nu via de clubsite.

Beveren zou graag opnieuw heren- en jeugdvoetbal spelen onder het ‘oude’ stamnummer 2300. Momenteel speelt daar enkel een vrouwenploeg onder. (lees hier).

“De discussie tussen beide verenigingen gaat inderdaad terug op een overeenkomst die dateert van 2011 en die werd opgesteld naar aanleiding van de belabberde financiële situatie (miljoenenschuld) van KSK Beveren en waarbij Waasland Beveren zich engageerde om het gros van de schulden van KSK Beveren voor haar rekening te nemen, hetgeen ook gebeurde.”

“Uiteraard waren hier enkele voorwaarden aan verbonden. Zo engageerde KSK Beveren zich om zich verder schuldenvrij te maken, hetgeen zij ook heeft gedaan middels een procedure gerechtelijke reorganisatie in 2018.”

“KSK Beveren vergeet evenwel dat de overeenkomst duidelijk voorzag dat indien zij schuldenvrij zou zijn, zij zichzelf diende te ontbinden en bijgevolg diende ophouden te bestaan. Bovendien voorzag de overeenkomst dat in dit geval de damesvoetbalploeg zou worden overgenomen door Waasland Beveren en dat KSK Beveren haar stamnummer diende in te leveren bij de Belgische Voetbalbond.”

“Waasland Beveren betreurt dat KSK Beveren de op haar rustende contractuele verplichtingen niet wenst na te komen en thans tracht om onder deze overeenkomst uit te komen door tal van onjuistheden de wereld in te sturen.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties