Gerard Piqué is niet te spreken over kritiek op zijn club, "maar we kunnen altijd beter"
Dante Bellon
| 1 reacties

Gerard Piqué is niet te spreken over kritiek op FC Barcelona, "maar we kunnen altijd beter"

Gerard Piqué is niet te spreken over kritiek op zijn club, "maar we kunnen altijd beter"
Foto: © photonews

Gerard Piqué is alles behalve blij met de kritiek die zijn club FC Barcelona krijgt. Hij vindt dat de media verder moet kijken en haalt daarmee de successen van de club ook aan.

Barcelona mag dan wel eerste staan in de Primera Division -samen met Real Madrid- en in hun Champions League-groep, toch rommelt het binnen de Catalaanse spelersgroep. Ook de media merkt dat, maar Barça-verdediger Gerard Piqué kan daar alles behalve om lachen.

In La Liga volgt alles dicht op elkaar. Zo staan Atletico en Sevilla op amper één punt en staat de negende, Valencia, op vijf punten. Er rust dus een enorme druk op de schouders van het team als kampioen en één van de favorieten om de Champions League te winnen. Dat levert na drie nederlagen nu soms ook gemor op de tribunes op en kritiek van de media. 

Kritiek counteren

"We wonnen de laatste twee Spaanse titels, we zijn leider in La Liga en in de Champions League en toch krijgen we niets anders dan kritiek", countert Gerard Piqué in El Partidazo de COPE. "Kunnen we beter? Uiteraard. Maar er is nog tweederde competitie te gaan."

Champagnevoetbal

"Spelen voor Barcelona betekent dat niet enkel het resultaat telt. Dat hebben de fans al duidelijk gemaakt. Winnen met 3-0 na een snertwedstrijd is niet genoeg. Zij willen topvoetbal zien van ons. Maar op dit moment klopt het dat we niet op dat niveau staan."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Primera Division

Nieuwste reacties