Hoe KV Mechelen en KV Oostende versterkt uit de interlandbreak zullen komen

Hannes Van Gael
Hannes Van Gael
| 2 reacties
Hoe KV Mechelen en KV Oostende versterkt uit de interlandbreak zullen komen
Foto: © photonews

De ene keer is een interlandbreak bijzonder welgekomen voor een ploeg, de andere keer kan de volgende competitiewedstrijd niet snel genoeg op het programma staan. KV Mechelen en KV Oostende kunnen nuttig gebruik maken van deze week zonder competitievoetbal.

KV Oostende

Dé belangrijkste reden waarom KVO sterker uit deze interlandbreak gaat komen is het feit dat de kern versterkt is. Ante Palaversa maakt zijn rentree na meer dan 2,5 maanden blessureleed. Toeval of niet, de kustploeg kon in die periode ook geen enkele competitiematch winnen. Bovendien hebben ze met Joseph Akpala bijna een nieuwe, ervaren spits te pakken. Om onderin weg te geraken zal de doelpuntenproductie (17 goals tot dusver) immers omhoog moeten.

Daarnaast tankten de Kustboys vertrouwen in een oefenpot tegen Anderlecht. De recordkampioen werd met 3-1 geklopt. Niet alleen Palaversa kwam aan spelen toe, ook Renato Neto en D'haese kwamen voor het eerst in de ploeg na blessures. 

KV Mechelen

Ook de Maneblussers zien een belangrijke pion terugkeren na een zware blessure. Gustav Engvall was misschien wel de man van de competitiestart. Hij scoorde twee keer en gaf twee assists in de 6 op 6 tegen Zulte Waregem en Genk, maar een knieblessure gooide daarna roet in het eten.

En dan is er nog de situatie rond Wouter Vrancken. Even was er sprake dat de architect van het succes van vorig jaar de opvolger van Felice Mazzu bij Genk zou worden, maar de Limburger tekende een nieuw contract Achter de Kazerne. Een goede zet van het Mechelse bestuur!

De inkt van het contract was nog niet droog KV Mechelen stond in Geel al tegenover de landskampioen in een oefenduel. KVM tankte vertrouwen door met 1-0 te winnen en wie scoorde na 3 minuten het enige doelpunt? Toch niet Engvall zeker!?

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties