KV Kortrijk vangt bot in beroep tegen zware straf: "Op denigrerende wijze te werk gegaan"

Bart Vandenbussche
Bart Vandenbussche
| 12 reacties
KV Kortrijk vangt bot in beroep tegen zware straf: "Op denigrerende wijze te werk gegaan"

Geen succes voor KV Kortrijk bij de Geschillencommissie Hoger Beroep. Die besloot om de straf voor de Kerels te houden zoals ze werd uitgesproken inzake een online verspreid tuchtdossier.

De Geschillencommissie Hoger Beroep heeft beslist om geen gehoor te geven aan de boete die KV Kortrijk boven het hoofd hing. De club had na enkele spreekkoren en het gebruik van pyrotechnisch material in de derby tegen Zulte Waregem een boete ontvangen van de KBVB. Dat pleidooi zette de club op haar Twitteraccount en daar konden ze bij de commissie niet smakelijk om lachen.

De bondsprocureur eiste een boete van vijfduizend euro en die blijft nu ook overeind omdat het verspreiden van tuchtdossiers verboden is. KVK kon zelfs geschrapt worden omdat het het dossier aankondigde als "een stuk proza dat veel research gevergd heeft".

"Als de club haar supporters wilde aanspreken, dan had een bericht op de website volstaan en niet het online plaatsen van de tekst op een denigrerende wijze", klonk het vonnis van de Geschillencommissie. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties