Interview Habib Habibou: "De rangen sluiten en deze situatie omkeren"
Alexandre Fiammetti
Alexandre Fiammetti
| 0 reacties

Habib Habibou (Lokeren) ziet tweede periode met vertrouwen tegemoet

Habib Habibou: "De rangen sluiten en deze situatie omkeren"
Foto: © photonews

De ex-speler van onder meer Zulte Waregem en AA Gent tekende in september een contract bij Lokeren, waar hij vooralsnog niet kon schitteren.

Lokeren werd vooraf als een van de titelfavorieten in 1B getipt, maar zakte in de eerste periode door het ijs. De club is momenteel zelfs op een na laatste en besloot zijn coach Glen De Boeck op de keien te zetten na de 0-1 nederlaag tegen Lommel.

"Het is zeker zo dat wij verantwoordelijk zijn voor de slechte resultaten, al hebben we ook veel pech gehad. Bovendien moeten we veel nieuwe spelers inpassen en het vergt tijd om de automatismen erin te kneden. Zoals vaak is het dan de coach die opzijgeschoven wordt... Dat is nu eenmaal voetbal. Toch zijn het de spelers die verantwoordelijk zijn, want wij moeten het doen op het veld. Desondanks zie ik de toekomst vol vertrouwen tegemoet, want we hebben een enorm sterke kern. Ik hoop dat deze nederlaag tegen Lommel voor een declic zal zorgen bij ons. De kentering moet nu worden ingezet", vertelt Habib Habibou.

De 32-jarige spits werd gehaald om de Waaslanders terug naar de Jupiler Pro League te helpen. De wereld ziet er enkele maanden enigzins anders uit voor Lokeren. "De supporters zijn geïrriteerd en dat is niet meer dan normaal. Het is nu aan ons om de rangen te sluiten en om de situatie om te keren. We moeten dringend terug aanknopen met een overwinning. Alleen zo zal het vertrouwen groeien. We moeten een signaal afgeven en tot het gaatje gaan, want in de tweede periode is nog alles mogelijk. Ik voel me persoonlijk steeds beter worden en ik ga doen waarvoor ik gehaald ben: doelpunten maken", besluit een strijdvaardige Habibou.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

1e klasse B

Nieuwste reacties