Het Duivelse weekend: Axel Witsel en Thorgan Hazard verspelen twee dure punten ondanks knappe comeback

Simon Wauters

Tottenham won de eerste wedstrijd onder Mourinho met 2-3 op het veld van West Ham. Bij de Spurs stond Alderweireld in de basis, Vertonghen was er nog niet bij, maar trainde intussen wel al een eerste keer onder The Special One.

Benteke mocht dan weer een kwartier voor tijd invallen bij Crystal Palace tegen Liverpool. Scoren voor zijn club lukte opnieuw niet, maar hij hielp Zaha wel aan de 1-1. Liverpool won uiteindelijk nog met 1-2. Origi mocht een half uurtje meespelen bij de bezoekers.

Dendoncker en Wolverhampton wonnen met 1-2 van  Bournemouth. De ex-speler van Anderlecht staat al een aantal weken centraal achterin bij de Wolves.

Ook Trossard en Brighton konden Leicester niet afstoppen. Leandro en Tielemans speelden negentig minuten, Praet kreeg twintig minuten speeltijd. De Bruyne stond dan weer aan het kanon de Citizens: KDB en co wonnen met 2-1 van Chelsea, waar Batshuayi het moest stellen met een kwartiertje.

Courtois en Eden Hazard kwamen al na twee minuten op achterstand tegen Real Sociedad na een cadeautje van Ramos. De Koninklijke zette de scheve situatie zonder al te veel problemen recht en wonnen met 3-1.

Witsel en invaller Thorgan Hazard beleefden wellicht de zotste Duivelse wedstrijd. Tegen Rode lantaarn Paderborn keek het na 43 minuten in eigen huis tegen een 0-3-achterstand aan. Witsel maakte de 2-3 en diep in de blessuretijd werd het nog 3-3.

Een fameuze comeback van Dortmund, maar toch twee vergooide punten. Boyata en Hertha Berlijn gingen dan weer met 4-0 de boot in tegen FC Augsburg.

Mignolet, Mechele en Vanaken kenden een rustige avond tegen Oostende. Na een vroege rode kaart voor ex-Bruggeling Vargas slenterde blauw-zwart naar een 2-0-overwinning.

Van Crombrugge, Cobbaut en Verschaeren kenden een minder leuke avond tegen KV Kortrijk. Het bleef 0-0. In Frankrijk won Denayer met 2-1 van Nice. Sels en Strasbourg wonnen met 0-4 van Amiens.

Atalanta en Castagne verloren met 1-3 van Juventus. Castagne mocht pas twintig minuten voor tijd invallen. Napoli en invaller Mertens pakten een punt op het veld van AC Milaan. Het werd 1-1. Inter en Lukaku wonnen wél. Lukaku legde de 0-3-eindstand vast tegen Torino.