Analyse De stille kracht van Club Brugge: geapprecieerd door alle spelers en trainers
Johan Walckiers
Johan Walckiers
| 36 reacties

Brandon Mechele verdient ook zijn plaats in de schijnwerpers

De stille kracht van Club Brugge: geapprecieerd door alle spelers en trainers
Foto: © photonews

Club Brugge heeft heel wat spelers die elke week in de schijnwerpers staan. Maar veelal wordt daarbij de stille kracht achteraan vergeten. Zelfs in zijn eigen verdediging wordt er meer gekeken naar Simon Deli, maar Brandon Mechele verdient eveneens aandacht.

Tegen Galatasaray speelde hij de bijna perfecte wedstrijd, maar dat werd amper belicht. De 26-jarige verdediger speelt echter een opmerkelijk seizoen. De grootste kwaliteit van Mechele is dat hij zijn eigen kwaliteiten perfect kent. Secuur verdedigen en de rest aan de andere jongens overlaten... "Ik weet dat ik in het buitenland geen topper zal zijn. En waarom niet heel mijn carrière bij Club blijven? Dat is zeker geen schande."

Superprof

Dat is ook wat zijn trainers in hem appreciëren. Ivan Leko wist bij STVV al wat voor vlees hij in de kuip had. Mechele is niet vies van een extra training en hij is meer dan de rest in de fitness te vinden. Een superprof die zijn eigen lichaam heel precies onderhoudt. Sinds 2012 had hij één spierblessure (2016), die hem 42 dagen van het veld hield. 

Philippe Clement roteert af en toe wel eens, maar Mechele staat boven Matej Mitrovic in de pikorde. En dat is nogal straf voor een jongen die sinds zijn zesde bij blauw-zwart speelt. Mechele werd één seizoen uitgeleend aan STVV toen duidelijk werd dat Michel Preud'homme hem dat seizoen niet als starter zag. 

Karakter

Toenertijd geloofde hij zelf niet in zijn kansen bij Club. "Ik wil spelen, misschien moet Club een oplossing voor mij zoeken", zei hij toen het seizoen bij Sint-Truiden ten einde liep. Maar kijk, sindsdien speelde hij bijna alles. Ook Clement is fan, want hij kent het karakter van zijn verdediger. Geen grote uitspraken, maar een gelijkaardige inzet als hijzelf toen hij nog speler was. En een jongen die zich voorbeeldig gedraagt in de kleedkamer.

Ook Roberto Martinez heeft dat opgemerkt en selecteert hem voor Björn Engels, die toch als groter talent werd aanzien. Maar met Mechele heb je geen problemen. Geen minuut spelen? Geen probleem, dan maakt hij het de aanvallers op training wel moeilijk. Kwestie van je kwaliteiten kennen...

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties