Analyse Met het vergrootglas op de fans en de dug-outs: een Limburgse derby met een apart sfeertje in het verschiet

Hannes Van Gael
Hannes Van Gael
| 0 reacties
Met het vergrootglas op de fans en de dug-outs: een Limburgse derby met een apart sfeertje in het verschiet

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De Limburgse derby tussen STVV en KRC Genk staat altijd onder hoogspanning, maar de nakende editie wordt er toch eentje met een erg aparte sfeer. Anders dan anders zeg maar. Het draait namelijk niet goed bij beide clubs en dan is er ook nog de nasleep van de vorige derby...

Of zeg maar derby’s… Eerst was er het vlagincident met Leandro Trossard en er was ook de schade aan het kunstgrasveld na vuurpijlen. Bijgevolg installeerde STVV een ‘vogelkooi’ (of aquarium, zo u wil) om te beletten dat de Genk-fans opnieuw schade aan het veld zouden aanbrengen. ‘Pure provocatie’ vond men bij Genk en bij de laatste derby op 28 september gingen de poppetjes aan het dansen.

Beide clubs proberen elkaar de schuld in de schoenen te schuiven en op een uitspraak is het voorlopig nog wachten. Normaal gezien zou die er “eind november” komen, maar door de nakende derby lijkt dat geen goed idee. Beide supportersclans beseffen dat ze zich met de uitspraak in het verschiet maar beter gedeisd kunnen houden. Hopelijk gebeurt dat ook en zetten ze de toon voor de derby’s die nog komen gaan.

Vergrootglas op de Wolf en Hayen

Maar niet alleen voor de fans wordt het een waardemeter. Bij STVV wordt het de eerste match zonder Marc Brys en de eerste met Nicky Hayen als T1 op het wedstrijdblad. Er is zelfs sprake dat de 39-jarige trainer die post zal behouden. Een overwinning in het Limburgs onderonsje kan zijn ambitie kracht bij zetten.

Voor Hannes Wolf wordt het de derde partij in de dug-out van de landskampioen. De Duitser is nog op zoek naar zijn eerste overwinning bij zijn nieuwe werkgever en door de grote rivaal te kloppen kan hij veel zieltjes winnen. Een nederlaag zou na de pandoering in de Champions League en het gelijkspel op Le Canonnier een slechte start betekenen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties