Anderlecht verlaten om te kunnen bestaan: "Het was niet makkelijk"
Florent Malice
Florent Malice
| 0 reacties
Anderlecht verlaten om te kunnen bestaan: "Het was niet makkelijk"

Kobe Cools komt uit een generatie waarvan verschillende spelers ondertussen bij RSC Anderlecht zijn kunnen doorstromen. Zelf vertrok hij, net als vele anderen.

Abdoul Karim Dante, Hannes Delcroix, Wout Faes, Aaron Leya Iseka, Orel Mangala of Dodi Lukebakio: bekende namen genoeg in de bekende generatie van Anderlecht van spelers die andere oorden opzochten.

En zo dus Antoine Bernier en Kobe Cools, die beiden naar Luxemburg trokken. "We moeten eerlijk zijn: doorbreken bij Anderlecht is niet makkelijk", is Cools duidelijk tegenover onze redactie. "Er niet in slagen wil niet zeggen dat je een slechte speler bent."

"Ik heb altijd alles gegeven, elke training en elke wedstrijd, maar het was niet voldoende. Ik denk dat de club niets anders dan het beste voor me wilde, maar het is gewoon zo ... Er was veel concurrentie", aldus nog Cools.

"Anderlecht blijft de grootste club in België, met een immense geschiedenis. Iedereen wil er spelen: de installaties van Neerpede zijn fantastisch. Er zijn daar mensen die het voetbal begrijpen, die gepassioneerd zijn ... in alle geledingen. Er ooit terugkeren? Wie weet, als de kans zich zou voordoen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Kwart Finales

Nieuwste reacties