Simon Mignolet keert zaterdag terug naar zijn roots: "Hij is zijn bakermat Sint-Truiden nooit vergeten"
Dennis Rosiers
| 4 reacties

Simon Mignolet keert zaterdag terug naar STVV

Simon Mignolet keert zaterdag terug naar zijn roots: "Hij is zijn bakermat Sint-Truiden nooit vergeten"

Zaterdag gaat leider Club Brugge op bezoek bij Sint-Truiden. Een heel speciale wedstrijd voor Simon Mignolet, die in Haspengauw zijn eerste stapjes in het profvoetbal zette. Als doelman weliswaar, hoewel hij oorspronkelijk als veldspeler wilde doorbreken.

Simon Mignolet kijkt alvast uit naar zijn terugkeer naar Stayen. "Een heel bijzondere gebeurtenis, maar ik word er niet emotioneel van. Dat was enkel zo bij de geboorte van mijn zoon", laat de nuchtere Mignolet weten aan HLN.

Big Si was geen onaardig voetballer in de jeugd bij Tongeren, maar omwille van groeipijnen werd hij een keer per week naar keeperstraining gestuurd, om zijn lenigheid te bevorderen. En dat viel duidelijk in de smaak, want hij verdween niet meer uit doel. Op zijn veertiende belandde hij als doelman bij STVV.

Het was onder Guido Brepoels dat Mignolet doorbrak in het eerste elftal. "Toen ik na de degradatie bij de club kwam, was men niet positief over Simon. Toch heeft hij dat seizoen in tweede klasse zestien keer de nul gehouden en een topseizoen gespeeld. Ik heb na het seizoen dan ook de keeperstrainer (Poll Peters) gefeliciteerd voor zijn werk met Simon."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties